Participatiegerichte doelstellingen SMART formuleren: toepassing in de pediatrische kinesitherapie

Thema's
(Psycho)motoriek
ICF
Type Workshop
Code 188
Wanneer 05/12/2022
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 150,00 - € 120,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 21/11/2022
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming

Deze vorming is geannuleerd.

Extra info

Trefwoorden

SMART - ICF-CY - doelstellingen - kinesitherapie
 

Inhoud

Heb je soms ook het gevoel dat je behandeldoelen te ruim geformuleerd zijn, waardoor progressie in je therapie moeilijk meetbaar is? Vaak formuleren we onze doelstellingen nog altijd op basis van afwijkende testscores en verliezen we de initiële hulpvraag uit het oog.

Tijdens deze workshop leer je helder korte- en langetermijndoelen formuleren, rekening houdend met de noden van het kind en zijn context. We starten de dag met een theoretische uiteenzetting van de SMART-methode, die je nadien leert implementeren om vanuit het huidig biopsychosociaal model (ICF-CY) concrete doelstellingen te maken.

Op basis van aangereikte casussen gaan we gericht aan de slag in kleine groepjes om de methode onder de knie te krijgen. We vertrekken vanuit een participatiegerichte hulpvraag om een langetermijndoelstelling te formuleren. Je leert vervolgens hoe je dit doel gaat opsplitsen in kortetermijndoelstellingen op stoornis- en activiteitenniveau.

Na afloop van deze workshop kan je behapbare subdoelen opstellen die richting geven aan je behandeling en het mogelijk maken je progressie eenvoudig op te volgen. Dit houdt de motivatie van jou en je cliënt hoog en stelt je in staat je verslaggeving eenvoudig op te volgen.
 

Door wie?

Tineke Mariën
Pediatrische kinesist in MFC Ritmica en zelfstandige praktijk (Wander)
 

Voor wie?

Deze workshop is geschikt voor (pediatrische) ergotherapeuten en kinesitherapeuten. Niveau: basis. 
 

Over wie?

We gaan aan de slag met praktijkcasussen van baby’s, kinderen en jongeren. Je mag je eigen casus op voorhand insturen voor deze workshop. Instructies hierover volgen na inschrijving.
 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

Accreditatie bij PQK. 

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond psychomotoriek? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 09:00 tot 12:00, uitgezonderd woensdag).
Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media

Deze vorming is geannuleerd.

CONTACTEER ONS