Persoonlijkheidsproblemen en NAH

Thema
Hersenletsel (NAH)
Type Workshop
Code 151
Wanneer 14/11/2022
08/12/2022
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 249,00 - € 199,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 31/10/2022
Aantal uren vorming 12,00u
Professionele vorming
Inschrijven PRINT
Extra info

Trefwoorden

Niet-aangeboren hersenletsel - persoonlijkheidskenmerken en -problemen - weerstand
 

Inhoud

Iedereen kan NAH krijgen en voorafgaand aan het hersenletsel kunnen er al problematieken aanwezig geweest zijn die de gevolgen van NAH uitvergroten of het moeilijker maken ermee te werken. Elke hulpverlener botst in het werken met mensen met NAH op obstakels, die meer met de persoonlijkheid te maken lijken te hebben dan met de aard of ernst van de NAH-problematiek. Vaak is er een gebrek aan ziekte-inzicht, maar bij sommige mensen lijk je meer dan bij anderen op weerstanden te botsen of krijg je een onaangenaam gevoel zodra het over gevoelige onderwerpen gaat. Wat kan er op dat moment helpen om toch verder te geraken, om toch op dezelfde golflengte te geraken?

Tijdens deze workshop benaderen we de problematiek van persoonlijkheidsproblemen vanuit verschillende invalshoeken, waarbij telkens handvatten aangereikt worden om ermee om te gaan. In het theoretische deel gaan we in op de ontwikkeling van persoonlijkheidsproblemen en de kenmerken ervan, zoals de moeilijkheden bij mentaliseren en zelfreflectie. Ook belichten we de onderliggende basisemoties en negatieve cognities over zichzelf en de anderen. We bekijken verder wat het gedrag van de cliënt bij ons teweegbrengt en hoe we dit inzicht kunnen gebruiken als tool om ermee om te gaan.

Vooral de narcistische en vermijdende persoonlijkheidsproblemen worden onder de loepe genomen.
 

Door wie?

An Cornelis heeft jarenlang gewerkt bij een ambulant revalidatiecentrum en is momenteel werkzaam als zelfstandig psychotherapeute te Gent en Wemmel.

Wouter Lambrecht is als klinisch neuropsycholoog verbonden aan de Hersenletselpraktijk te Gent.

Guy Lorent is klinisch neuropsycholoog en coördinator van Cerenah, centrum voor psychoneurologische behandeling van het UPC Sint-Kamillus te Bierbeek.

 

Voor wie?

Deze workshop is bedoeld voor (neuro)psychologen, psychotherapeuten, orthopedagogen en psychologisch assistenten. Deelnemers aan deze workshop worden verondersteld over een basiskennis inzake NAH te beschikken.

 

Over wie?

Volwassenen met NAH

 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

Minimum 15, maximum 25 deelnemers

Delen

Inschrijven
CONTACTEER ONS