Basiscursus PROMPT

Thema
Spraak en taal
Type Workshop
Code 159
Wanneer 23/11/2022
24/11/2022
25/11/2022
Uur 09:30u tot 17:00u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 884,00 - € 884,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 31/10/2022
Aantal uren vorming 19,50u
Professionele vorming
Inschrijven PRINT
Extra info

Trefwoorden

Spraakstoornissen - logopedie - therapiemethode
 

Inhoud

De workshop PROMPT (Prompts for Restructuring Oral Muscular Phonetic Targets) biedt een tactiel-kinetische benadering voor spraakstoornissen in een holistisch kader voor communicatie. Met de techniek van PROMPT helpt de logopedist de cliënt met het vormen van de bewegingspatronen voor spraak, door het manipuleren van de gewenste spiergroepen en localisaties. De cliënt bouwt zo een referentie op van de spraakbewegingspatronen en kan dit daarmee vervolgens zelf oproepen. De behandeling wordt ingebed in functionele spraak- en taaldoelen, afgestemd op de individuele cliënt op participatieniveau.

De PROMPT-techniek vormt hiermee een waardevolle toevoeging aan het logopedisch handelen bij spraakstoornissen in een communicatief kader. Er worden goede resultaten gemeld, zowel bij kinderen als volwassenen en bij onder andere spraakklankstoornissen (articulatiestoornissen), verbale ontwikkelingsdyspraxie, verstandelijke beperking, spraakapraxie en spraakontwikkelingsstoornissen.

Tijdens deze driedaagse workshop wordt de techniek van PROMPT geleerd. Er is ook aandacht voor de theoretische onderbouw en de implementatie in de logopedische praktijk. Hierna is het mogelijk een vervolgcursus te volgen, waarin de behandeling volgens PROMPT verder uitgediept wordt.

 

Door wie?

Petra Van Es

Logopedist en gecertificeerd PROMPT-Instructeur

 

Voor wie?

Uitsluitend logopedisten - The PROMPT Institute is heel strikt in de toelatingsvoorwaarden. Daarnaast is 100% aanwezigheid vereist om het certificaat te verkrijgen.
 

Over wie?

Alle leeftijden
 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

Delen

Inschrijven
CONTACTEER ONS