Introductie positieve psychologie in de logopedie

Positieve psychologie voor logopedisten
Thema's
Algemeen
Leerstoornis
Type Workshop
Code 143
Wanneer 27/10/2022
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 169,00 - € 135,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 13/10/2022
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming
Inschrijven PRINT
Extra info

Trefwoorden

Positieve psychologie - logopedie - kinderen met leer- en ontwikkelingsstoornissen

 

Inhoud

Deze workshop is specifiek voor logopedisten die geloven dat aandacht hebben voor wat wél werkt ons minstens evenveel (of zelfs meer) kan leren, als het onderzoeken van problemen en tekorten; voor alle logopedisten die nieuwsgierig zijn naar het potentieel van de kinderen die ze begeleiden, de kracht van positieve relaties, het belang van inzetten van talenten en voor al wie zichzelf en anderen (nog) meer wil versterken.

Tijdens deze workshop maken we kennis met deze vrij recente wetenschappelijke tak van de psychologie. De positieve psychologie bestudeert het optimaal functioneren van de mens en haalt daar inzichten en methodieken uit die we kunnen inzetten in de logopedische begeleiding. Positieve psychologie bestudeert thema’s als flow, positieve relaties, welbevinden, talent, positieve emoties en positief opvoeden.

We dompelen ons een hele dag onder in wat de positieve psychologie te bieden heeft en wat we daarvan kunnen integreren in ons logopedische werk. We laten ons inspireren door deze andere manier van kijken: niet alleen kijken naar problemen van de kinderen die we begeleiden, naar hun beperkingen en tekorten, maar ook naar hun mogelijkheden en sterktes.

Deze dag is een eerste introductie.

                                                                       

Wil je helemaal onderduiken in verschillende thema’s van de positieve psychologie en samen met andere collega-logopedisten radicaal kiezen voor POSITIEVE LOGOPEDIE, dan kan je in het najaar van 2022 de verdiepende cursus POSITIEVE LOGOPEDIE bij Sig volgen. Voor meer info zie vorming met code 152.
 

Door wie?

Anke Van Oevelen

Logopediste - docent Thomas More - loopbaancoach - freelance lesgever
Het Groeiatlier Vremde - www.hetgroeiatelier.be


Voor wie?

Logopedisten werkzaam met kinderen met leer- en ontwikkelingsstoornissen

 

Over wie?

6 - 12 jaar

 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

Delen

Inschrijven
CONTACTEER ONS