Bewegingsprogramma’s op kindermaat

Thema
(Psycho)motoriek
Type Workshop
Code 104
Wanneer 01/07/2022
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 150,00 - € 120,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 17/06/2022
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming

Deze vorming is geannuleerd.

PRINT
Extra info

Trefwoorden

Kinderen / bewegingsprogramma / training

 

Inhoud

Een goede basiskracht en uithouding zijn onmisbaar voor participatie in dagdagelijkse activiteiten, maar ook voor progressie in de therapie. Functionele training krijgt dan ook meer en meer een plaatsje in de pediatrische therapie. 

Tijdens deze workshop gaan we praktisch aan de slag met oefenprogramma’s op basis van aangereikte casuïstiek. Je leert bewegingsprogramma’s ontwikkelen ter verbetering van kracht en uithouding voor zowel typisch als a-typisch ontwikkelende kinderen. We staan stil bij enkele praktische uitdagingen wanneer het gaat over training bij kinderen in individuele therapie alsook groepstherapie en overlopen enkele aandachtspunten voor training bij kinderen met ontwikkelingsstoornissen (ASS, ADHD, DCD)
 

Door wie?

Tineke Mariën
Pediatrische kinesist in MFC Ritmica en zelfstandige praktijk (Wander)

 

Voor wie?

Deze workshop is gericht op (pediatrische) kinesitherapeuten met interesse voor training van fysieke fitheid en kracht bij jonge kinderen binnen de privépraktijk of in groepsaanbod.

 

Over wie?

6 - 12 jaar
 

 

Praktisch

 

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond psychomotoriek? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 09:00 -tot 12:00, uitgezonderd woensdag).
Uitlenen is gratis.

Delen

Deze vorming is geannuleerd.

CONTACTEER ONS