Vergaderhygiëne - Zo efficiënt mogelijk vergaderen

Thema
Algemeen
Type Workshop
Code 065
Wanneer 12/05/2022
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 189,00 - € 151,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 10/05/2022
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

Extra info

Trefwoorden

Efficiënt vergaderen - vergaderrollen - vergadermethode
 

Inhoud

Vergaderen is een dure tool. Het inzetten van deze tool kan gelegitimeerd worden vanuit kwaliteit van de output. Wanneer een vergadering output realiseert die niet anders gerealiseerd kan worden, heeft deze vergadering reden van bestaan.

Aangezien vergaderen een duur middel is, moet ook gedefinieerd worden wat de verwachte output van dit middel moet zijn. Door het formuleren van verwachte output kan je de agenda ook definiëren, kan je het verwachte vergadergedrag definiëren en kan de kwaliteit van de vergadering ook gemonitord worden. Daarnaast worden vergaderingen vaak gekenmerkt door bepaalde patronen, en is de vergadercultuur gelinkt aan de kwaliteit van de organisatiestructuur.

Deze workshop start met een aantal theoretische aspecten, zoals soorten vergaderingen, agendapunten opstellen, wanneer wel en wanneer niet vergaderen, enz. Nadien gaat de focus naar de voorzitters- en deelnemersrol en gaan we in op de kwestie van inhoud en procestussenkomsten. Tijdens het laatste deel bespreken we welk gedrag van de deelnemers aan de vergadering verwacht wordt. 
 

Door wie?

Michel Rosius
VOCA Training en Consult

Gegradueerde in de orthopedagogie, systeemtherapeut en gecertificeerd TMA-opleider

24 jaar actief in de Vlaamse welzijns- en gezondheidssector als hulpverlener en beleidsverantwoordelijke - vanaf 2008 als consultant bij VOCA Training en Consult - vooral actief rond thema’s als coaching, leidinggeven, communicatie en samenwerking - sinds 2017 eigen bedrijf Vocabis.
 

Voor wie?

Voor directies, diensthoofden en team-coördinatoren werkzaam in de Centra voor Ambulante Revalidatie en aanverwante sectoren.
 

Over wie?

n.v.t.
 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen

 
Delen via social media

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS