Circomotoriek als psychomotorische vaardigheid

Thema
(Psycho)motoriek
Type Workshop
Code 029
Wanneer 03/05/2022
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 161,00 - € 129,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 29/04/2022
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

Extra info

Trefwoorden

Kleuters - (circo)motoriek - relatiespellen - motorisch leren
 

Inhoud

Via creatieve fysieke relatiespelletjes ontwikkelen kleuters een besef van zichzelf, hun eigen grenzen en hun manier van contact nemen met een partner. Circomotoriek is een manier van oefenen en bewegen, waarbij kinderen zich goed in hun vel gaan voelen en zelfvertrouwen krijgen. Fysiek samen spelen met kinderen via eenvoudige relatiespelletjes doet wonderen voor de ontwikkeling van een kind.

Deze workshop start met eenvoudige oefenspelletjes en bouwt op naar acrobatische kunstjes. Op een speelse manier worden de kleuters uitgedaagd en worden ze zich bewust van hun lichaam. We werken vaak in een 1/1-relatie met een partner en leren zo om op verschillende manieren met elkaar te werken (met/tegen/samen). Vanuit het boek ‘Nelsons acrobatenboek’ starten we met verhaaltjes en metaforen die kinderen stimuleren en helpen om motorisch vaardig te worden.

Naast deze speelse vormen zonder materiaal gaan we ook kijken naar een aantal circustechnieken die kunnen helpen in het motorisch leerproces van elk kind. Jongleren en evenwichtskunstjes zijn hier de belangrijkste. De motorische uitdaging, de creativiteit en het samenwerken zijn de belangrijkste doelen wanneer we circus als middel gebruiken. We beperken het circusmateriaal tot duurzaam en goedkoop materiaal dat soms ook zelf te maken is.

Geen voorkennis vereist! Makkelijke kledij voorzien!
 

Door wie?

Rika Taeymans
Cirkus in Beweging
Psychomotorisch therapeut

Rika is van opleiding master in Lichamelijke Opleiding en psychomotorisch therapeut. Ze studeerde aan de Londense Laban school voor danseducatie en -therapie. Ze richtte 27 jaar geleden de allereerste Vlaamse circusschool ‘Cirkus in Beweging’ op. Daar ontwikkelde ze de spelvorm circomotoriek, een mix van acrobatie en de bewegingsleer van Veronica Sherborne.
 

Voor wie?

Opvoeders/begeleiders en therapeuten die met kleuters en jonge kinderen werken.


Over wie?

3 tot 6 jaar

 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

 
Delen via social media

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS