Inspiratiedag MusicaMova

Therapie met slagwerk- en andere instrumenten
Thema
(Psycho)motoriek
Type Workshop
Code 164
Wanneer 05/07/2022
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 121,00 - € 97,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 04/07/2022
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

PRINT
Extra info
 

Trefwoorden

Psychomotoriek - DCD - MusicaMova - groepstherapie - muziektherapie

 

Inhoud

Je hebt de workshop MusicaMova gevolgd of het boek gelezen en wil graag nieuwe inspiratie en ervaringen uitwisselen? Schrijf je dan zeker in voor onze inspiratiedag boordevol tips en oefeningen om concreet aan de ‘slag’ te gaan met djembés, percussie-instrumenten of zelfs je eigen lichaam (lichaamspercussie).

MusicaMova is ontstaan door een samenwerking tussen Jan Cherlet, slagwerker en muziekpedagoog aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord in Tielt, en Griet Dewitte, pediatrisch kinesitherapeut en verbonden aan de opleiding kinesitherapie van de UGent. Samen schreven ze het boek ‘MusicaMova’ (Sig, 2016), een muzikale methode om op een leuke en interactieve manier psychomotorische vaardigheden te trainen. Vanuit de werkgroep MusicaMova groeiden er nieuwe spelletjes en oefeningen die we graag met jullie willen delen. Naast het opdoen van nieuwe ideeën is er ook ruim voldoende tijd om ervaringen uit te wisselen: een uitgelezen kans voor de aanwezigen om mekaar wederzijds te inspireren. Na afloop krijg je een bundel mee met al deze oefeningen en nog veel meer inspiratie, om zo mee aan de slag te gaan!

MusicaMova is veel meer dan een instrument kunnen bespelen. Je hoeft dit zelfs helemaal niet te kunnen om aan deze inspiratiedag deel te nemen. Djembés, percussie-instrumenten of zelfs je eigen lichaam (bodypercussion) kan je inzetten om vaardigheden zoals coördinatie, ritme, reactiesnelheid, aandacht, planning, inhibitie,… in te oefenen.

 

Door wie?

Veerle Deckers, kinesitherapeut CAR Stappie, Oostende

Sofie Decuyper, kinesitherapeut CAR ‘t Veld, Aartrijke

Julie Van Winghem, kinesitherapeut MFC Sint-Lievenspoort, Gent

 

Voor wie?

Deze inspiratiedag is bedoeld voor kinesitherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten… die de workshop ‘MusicaMova’ gevolgd hebben, personen die het boek MusicaMova aangekocht hebben of deze nog wensen aan te schaffen. Daarnaast zijn therapeuten met een sterke interesse in het gebruik van muziekinstrumenten in therapie ook welkom op deze dag.

 

Over wie?

Kinderen van 3 tot 12 jaar met meervoudige ontwikkelingsstoornissen zoals DCD, ADHD, CVI, ASS, enz.

 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

Na de inspiratiedag ontvangt iedere deelnemer een inspiratiebundel met praktische oefeningen.

Minimum 10 deelnemers.

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond psychomotoriek? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 09:00 -tot 12:00, uitgezonderd woensdag).
Uitlenen is gratis.

Delen

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS