Oplossingsgericht coachen inzetten in het begeleidingstraject: een introductie

Thema
Algemeen
Type Workshop
Code 019
Wanneer 02/03/2022
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 147,00 - € 117,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 28/02/2022
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

Extra info

Trefwoorden

Oplossingsgericht / coachen / introductie
 

Inhoud

Tijdens deze workshop leer je de principes van oplossingsgericht coachen kennen en hoe je dit kan inzetten in therapie of begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen. Deze vorm van coaching leert je oog te hebben voor sterktes in plaats van tekortkomingen en naar de toekomst kijken in plaats van te graven in het verleden. Door jezelf een nieuwe denk- en zienswijze aan te meten, ontwikkel je nieuwe invalshoeken en verander je je begeleidingsstijl. Waar je vroeger dacht vast te zitten, dienen zich weer nieuwe kansen aan. Zo creëer je tal van mogelijkheden voor jezelf, je medewerkers, cliënten of leerlingen.

We maken uitgebreid kennis met het oplossingsgericht coachen. Deze vorm van coachen verschilt met de meeste andere vormen van coachen. Een oplossingsgerichte coach richt zich op de veranderwens van zijn medewerkers of cliënten. De krachten en de sterktes worden opnieuw zichtbaar gemaakt, in plaats van het uitvergroten van problemen en het graven naar de oorzaak hiervan.

Programma:

  • Introductie in het oplossingsgericht werken
  • De flowchart
  • Vaardigheden en tools voor de oplossingsgerichte coach

 

Door wie?

Chris Van Dam heeft ondertussen ongeveer 20 jaar ervaring als personal coach, teamcoach, workshopbegeleider en auteur van vakliteratuur. Hij werkt als praktijklector aan HOGENT, is zaakvoerder van ‘Coachen naar verandering’ en staflid van het ‘Oplossingsgericht Centrum’. Dankzij de ervaring die hij als staflid bij het Korzybski Instituut heeft opgedaan, kreeg hij de gelegenheid om zich langdurig te trainen en verdiepen in de oplossingsgerichte mindset.

 

Voor wie?

Coaches, zorgleerkrachten, begeleiders, therapeuten en anderen die actief betrokken zijn bij het begeleiden en motiveren van cliënten.

 

Over wie?

6 tot 18+ jaar; een zeker taalbegrip bij de cliënt is vereist. 
 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

 
Delen via social media

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS