DCD, alleen problemen met motoriek?

Code 098
Thema
(Psycho)motoriek
Type Workshop
Code 098
Wanneer 01/07/2021
Uur 13:00u tot 16:00u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 134,00 - € 106,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 28/06/2021
Aantal uren vorming 3,00u
Professionele vorming

Deze vorming is geannuleerd.

PRINT
Extra info

Trefwoorden

Motorische problemen / DCD / dyspraxie / motivatie / coaching
 

Inhoud

Kinderen en jongeren met de diagnose DCD vertonen motorische onhandigheid, ook wel dyspraxie genoemd. Vaak is er echter sprake van meer dan alleen motorische problemen. De onzichtbaarheid van DCD en de complexiteit van het beeld kan ertoe leiden dat kinderen zich niet begrepen voelen. Dit kan gevolgen hebben voor hun zelfvertrouwen en zelfbeeld.

In juli 2019 is de Nederlandse Richtlijn DCD vastgesteld en beschikbaar gemaakt: https://richtlijnendatabase.nl/richtlijn/developmental_coordination_disorder_dcd/startpagina_-_developmental_coordination_disorder_dcd.html

Deze workshop is gebaseerd op de nieuwste inzichten en afspraken in de richtlijn. We zoomen vooral in op het perspectief van de kinderen en jongeren zelf. Wat betekenen de ervaren problemen voor hen en waar hebben ze behoefte aan? Met foto-verhalen en filmbeelden wordt dit zichtbaar.

Een ervaringscircuit om zelf te ervaren wat DCD is, biedt inzicht en begrip voor wat zij ervaren in hun dagelijkse vaardigheden. Praktische adviezen voor ondersteuning op school en thuis komen aan bod.

Door wie?

Annelies de Hoop
Ergotherapeut en Master of Education (specialisatie ‘gedrag’).

Na ruim 20 jaar ervaring als ergotherapeut in het speciaal onderwijs is Annelies sinds 2014 werkzaam als consulent bij een samenwerkingsverband in Tilburg om basisscholen te ondersteunen bij de onderwijsbehoeften van leerlingen op het gebied van bewegen en  gedrag.  Daarnaast geeft ze trainingen gericht op zelfsturing en motivatie.
 

Voor wie?

Begeleiders, leerkrachten en behandelaars uit de zorg en onderwijs, die te maken hebben met kinderen met ontwikkelingsstoornissen waarbij motorische problemen een rol spelen.
 

Over wie?

3 - 18 jaar
 

Praktisch

Informatiemap en koffiepauze inbegrepen

Delen

Deze vorming is geannuleerd.

CONTACTEER ONS