Hulpverlening op een goede manier afsluiten

Stenen voor de buik van de wolf
Thema
Algemeen
Type Workshop
Code 013
Wanneer 07/12/2021
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 172,00 - € 138,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 06/12/2021
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming

Deze vorming is geannuleerd.

Extra info

 

Trefwoorden

Afronden / afscheid / afscheidsrituelen
 

Inhoud

Tijdens deze workshop staan we stil bij het belang van de afrondende fase in eerder langdurige begeleidingen of therapie. Afsluiten en afscheid nemen roept intense ervaringen, emoties, cognities en beelden op over keuzes maken, terugblikken, zich hechten en loslaten, verlies en rouw.
 

We staan stil bij de manier waarop we de afrondende fase deel kunnen maken van het hulpverleningsproces en gebruiken als ontwikkelingsgegeven. Door zorgvuldig af te ronden kunnen we tevens correcties doen op de hechtingsscripts van onze cliënten en hen nieuwe ervaringen van loslaten in verbondenheid geven. Therapeutische afscheidsrituelen kunnen dit proces markeren en begeleiden.
 

Tot slot staan we stil op de impact van deze fase op de hulpverleners zelf, zeker als het allemaal niet zo volgens plan verloopt.
 

Dit thema wordt benaderd vanuit een experiëntiëel- systemisch kader met oog voor het hechtingsperspectief. Er worden praktijkvoorbeelden getoond en deelnemers worden uitgenodigd tot reflectie over eigen ervaringen en mogelijkheden binnen hun eigen praktijk.
 

Door wie?

Greet Splingaer
Coördinator, opleider en supervisor, gezinstherapeut in vzw Rapunzel te Diest

Master in de orthopedagogie, opleiding relatie- en gezinstherapie, opleiding Gestalteducatie, specialisatieopleidingen in kindgerichte gezinstherapie

Erkend als opleider en supervisor door de Belgische Vereniging van Opleiders in de Systeemtherapie (BVOS) en door BVRGS.
 

Voor wie?

Professionele hulpverleners met een begeleidings- of therapeutisch mandaat die procesmatig werken met hun cliënten (niveau vervolg – gevorderde).
 

Over wie?

6 - 18 jaar
 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.
 

 

 
Delen via social media

Deze vorming is geannuleerd.

CONTACTEER ONS