Training Foto-interview

Code 100
Thema
(Psycho)motoriek
Type
Code 100
Wanneer 05/07/2019
Uur 13:00u tot 16:00u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 150,00 - € 120,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 03/07/2019
Aantal uren vorming 3,00u
Professionele vorming

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

PRINT
Extra info

Afdrukbare fiche

Inhoud

Het Foto-interview is een vraaggericht- en oplossingsgericht instrument om kinderen (vanaf 7 jaar) en jongeren zelf hun wensen tot verbetering te laten kiezen en hen te helpen dit om te zetten naar haalbare doelen. Het Foto-interview draagt ertoe bij dat leerlingen een actieve rol gaan spelen in hun eigen leerproces. Er zijn twee versies beschikbaar: de PO-versie (primair onderwijs) voor kinderen in de leeftijd van het lager onderwijs (7-12 jaar) en de VO-versie (voortgezet onderwijs) voor jongeren uit het secundair onderwijs (12 tot ongeveer 16 jaar).

Het instrument van het Foto-interview, versie PO (primair onderwijs) of VO (voortgezet onderwijs) kan tijdens de training aangekocht worden voor het bedrag van 120 Euro. Indien u het instrument wenst aan te kopen op de dag van de workshop zelf, dan dient u dit op voorhand te melden via marijn.wambacq@sig-net.be

Voor het aankopen van het instrument na de workshop op 5 juli 2019, wordt een extra kost van 35 Euro aangerekend.

Tijdens deze workshop geven we de theoretische onderbouw mee die ten grondslag ligt aan het instrument. In verschillende werkvormen oefenen de deelnemers oplossingsgerichte gesprekstechnieken en ontwikkelen ze vaardigheden om optimaal met het instrument te kunnen werken. Filmbeelden en geluidsfragmenten uit de praktijk worden ter illustratie gebruikt. Wie dat wenst kan het instrument tijdens de workshop aankopen.

Praktisch: Een week voor de workshop krijgen deelnemers ter voorbereiding een mail met een link naar een Prezi-presentatie en een Youtube-filmpje. De tijdsinvestering daarvan bedraagt ongeveer een kwartier.
 

Door wie?

Annelies de Hoop
Ergotherapeut en Master of Education (specialisatie “gedrag”)

Na ruim 20 jaar ervaring als ergotherapeut in het speciaal onderwijs is Annelies sinds 2014 werkzaam als consulent bij een samenwerkingsverband in Tilburg om basisscholen te ondersteunen bij de onderwijsbehoeften van leerlingen op het gebied van bewegen en gedrag. Daarnaast geeft ze trainingen gericht op zelfsturing en motivatie.
 

Voor wie?

De workshop is bedoeld voor therapeuten en leerkrachten die kinderen of jongeren (7 tot 16 jaar) willen leren begeleiden in het vertalen van hun verbeterwensen naar doelen thuis, op school of in de vrije tijd.
 

Over wie?

7 - 16 j
 

Praktisch

Informatiemap en koffiepauze inbegrepen


 

Delen

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS