Gender-identiteit bij kinderen en jongeren

Code 042
Thema
Algemeen
Type Studiedag
Code 042
Wanneer 07/02/2017
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 85,00 - € 70,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 05/02/2017
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

PRINT
Extra info

Inhoud

Tijdens deze studiedag staan we uitgebreid stil bij het thema van gender-identiteit en -ontwikkeling bij kinderen en jongeren. We verkennen concepten als sekse, gender-identiteit, genderrol en seksuele oriëntatie. Verder staan we stil bij hoe een genderontwikkeling verloopt en welke problemen er zich kunnen stellen als deze evolutie anders gaat dan verwacht. Hoe kan je jonge kinderen en tieners hierin begeleiden? Wanneer moet je hulp inschakelen? Waar kan je deze vinden? Welke sociale en juridische uitdagingen komen transgender-jongeren tegen in hun leven? En met welke uitdagingen worstelen ouders, zowel thuis als op school?

Deelnemers krijgen antwoorden op deze vragen en maken kennis met het Transgender Infopunt. Er is verder een getuigenis van een vader van een transmeisje en een voorstelling van de werking van het kinder- en jongeren-genderteam (UZ Gent). Ook begeleiding en follow-up resultaten komen aan bod.

 

Begeleiding

Dr. Joz Motmans (psycholoog/socioloog) is als wetenschappelijk medewerker werkzaam bij het Transgender Infopunt. Als onderzoeker heeft hij heel wat publicaties over het transgenderthema op zijn naam staan.

Beni Monsecour is vader van een transmeisje en oprichtend lid van de vereniging Berdache België, de praatgroep voor ouders van transgender kinderen.

Dr. Karlien Dhondt is kinderpsychiater en coördinator van het kinder- en jongeren-genderteam aan het UZ Gent, het enige Belgische multidisciplinaire centrum waar ouders en kinderen opgevolgd worden.

 

Doelgroep

De studiedag is bedoeld voor alle professionele hulpverleners, (zorg)leerkrachten, CLB-medewerkers, enz. die geïnteresseerd zijn in de gender-identiteit bij kinderen en jongeren.

 

Praktisch

Er wordt een broodjeslunch voorzien tijdens de middagpauze.
Accreditering werd aangevraagd i.s.m. de Vereniging van Revalidatieartsen.

 

Delen

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS