Nog niet afgeschreven: webinars over schrijven door, met & voor mensen met NAH (webinar 1)

1. Waarom beginnen schrijven en hoe begin je eraan?
Thema
Hersenletsel (NAH)
Type Webinar
Code 277
Wanneer 07/11/2023
Uur 15:00u tot 16:30u
Waar Online
Prijs € 5,00 - € 5,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 06/11/2023
Aantal uren vorming 1,50u

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

Extra info

Sinds begin 2023 zijn we bij Sig gestart met een NAH-community, waar we mensen met NAH in hun kracht willen zetten en ten volle inschakelen in onze werking. Eén van de groepjes in de community wilde graag iets organiseren rond schrijven. Graag stellen we voor: ‘Nog niet afgeschreven’, een reeks van vier online activiteiten over schrijven door, met en voor mensen met NAH.

 

Inhoud webinar 1

Waarom beginnen schrijven & hoe begin je eraan? Hoe kom je tot een beter product? Wat met de resultaten? 

Ik wil je graag meenemen door het proces van notities tot een boek, hoe ik mijn ervaringen gedeeld heb en wat mijn drijfveer was. En hopelijk werkt mijn enthousiasme aanstekelijk.  In de eerste plaats schreef ik voor mezelf en dat moest de insteek blijven, maar toch wou ik ook mijn lotgenoten aanspreken, dit bleek simpeler dan gedacht. Ik heb wat voor mij zwaar woog gedeeld en het bleek herkenbaar voor velen. 

Hoe verfijn je notities tot leesmateriaal? Wat maakt poëzie lichter verteerbaar dan een lange tekst? Hoe bedenk je een concept dat zorgt voor een bredere context?  Soms loop je vast in je proces en komen er onverwachte hindernissen op je pad, graag vertel ik je hoe ik hier mee omging. En gelukkig zijn er, zoals altijd, ook ongelooflijk veel hoogtes, ook tijdens en na het schrijven, zo heeft het schrijven voor mij een therapeutische waarde en kwamen er mensen op mijn pad die me inspireren. 

Ik hecht belang aan oprechtheid, respect, een aangenaam ritme en een positieve insteek en deel graag de methodes, die ervoor zorgde dat ik het in mijn boek kon laten blijken. Maar nog liever wil ik nadenken over wat jullie belangrijk vinden en er over mee nadenken en hopelijk vinden we samen hier hulpmiddelen voor. Bij deze nodig ik je graag uit voor een workshop en hoop ik dat we mekaar kunnen inspireren.

 

Door wie?

Mieke Claes, auteur van het boek Altijd onderweg: verder met een hersenletsel

 

Voor wie?

Maximum 10 deelnemers. Uitsluitend bedoeld voor personen met NAH. Studenten en professionelen kunnen niet deelnemen aan deze activiteit.

 

ZOOM
Je kan dit webinar volgen via het platform Zoom. Na gratis inschrijving krijg je een e-mail met een link voor het webinar. Kreeg je op 6/11 om 14u nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met Geert Andries via geert.andries@sig-net.be 

 

Ook interesse voor de andere webinars van de reeks?

 

    

 

 

 
Delen via social media

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS