Altijd onderweg

Verder met een hersenletsel - Met voorwoord van Ronny Mosuse
Auteur Mieke Claes en dr. Dirk Liessens
Prijs € 25,00
Extra 240 pagina's
ISBN 9789058731159
Categorie Hersenletsel (NAH)
BESTELLEN
Delen op sociale media
Korte inhoud

 

Mieke, een jonge vrouw, krijgt bij een auto-ongeval een klap op het hoofd. Die ene klap slaat een onmiskenbare breuk in haar prille leven. Van de ene dag op de andere moet zij (samen met haar familie) verder met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Een lange, onbekende weg, met veel onverwachte tegenliggers. Gedurende dertien jaar incasseert Mieke tegenslagen en worstelt ze met de (onzichtbare) gevolgen van het hersenletsel. Gelukkig krijgt ze onderweg veel hulp. Ze leert met vallen en opstaan uit de vele ervaringen en wordt stukje bij beetje een nieuwe versie van zichzelf. Nog altijd gaat ze verder. En misschien is ze verder gekomen dan ze dertien jaar geleden ooit gedacht had.

Miekes herstelverhaal leest als een trein. Nu en dan houdt ze halt voor een gedicht of schuift ze een lade met herinneringen open. Bovendien kijkt één van haar hulpverleners, de dokter, over haar schouder mee. Hij kadert dit verhaal op een heldere manier in de ruimere problematiek van NAH, een nog altijd onderbelichte aandoening in de maatschappij. We hopen dat dit boek mee kan sensibiliseren.

> Geïnteresseerd in een voorproefje?

 

Uit het voorwoord van Ronny Mosuse

“Mieke doet haar verhaal omdat ze, zoals vele van haar lotgenoten, erkend wil worden om wie ze vandaag is: een overlever van een niet-aangeboren hersenletsel die op zoek is naar de beste manier om de beste versie van zichzelf te worden. Dat is een hele zoektocht, en ze is nog altijd onderweg.”

“Ze komt ook dikwijls tot filosofische bespiegelingen over menselijkheid en over de zin van alles. Daarom is dit boek ook voor wie niet van dichtbij te maken heeft met NAH een aanrader!”

 

Boekvoorstelling met Ronnu Mosuse

De Online boekvoorstelling ALTIJD ONDERWEG event vond met succes plaats op 22/6/21. Via deze opname kan je ook uitgesteld kijken: https://youtu.be/5PwuqhfVH2M

 

BESTELLEN
Delen op sociale media
CONTACTEER ONS