(N)iemand naast mij… Over eenzaamheid bij personen met NAH

Thema
Hersenletsel (NAH)
Type Webinar
Code 245
Wanneer 08/12/2023
Uur 14:00u tot 16:00u
Waar Online
Prijs € 5,00
Uiterste inschrijvingsdatum 08/12/2023
Aantal uren vorming 2,00u
Vorming voor Breed Publiek

Deze vorming is geannuleerd.

Extra info

Inhoud

Het begrip ‘eenzaamheid’ is hot. 46% van de Belgen voelt zich soms tot altijd eenzaam. Eenzaamheid is dan ook een maatschappelijk probleem van deze tijd. Toch is er nog steeds een negatieve beeldvorming en een taboe over eenzaamheid: je wordt al snel zielig bevonden. De kern van eenzaamheid is het gemis aan betekenisvolle relaties en contacten en zijn van belang voor het sociaal en maatschappelijk functioneren. Hoe je met eenzaamheid omgaat, hangt af van je eigen persoonlijkheid en van je omgeving.

Door het hersenletsel kampt de getroffen persoon veelal met een veranderde persoonlijkheid, gekoppeld aan verlieservaringen en een verschraling van het netwerk: beide zijn risicofactoren voor het ervaren van negatieve gevoelens van eenzaamheid in dit veranderd leven. Sociaal isolement en eenzaamheid liggen op de loer.

In deze sessie worden een theoretisch kader en tools aangereikt om de verschillende taken bij het concept eenzaamheid te herkennen en aan te pakken, specifiek gericht naar personen met NAH. De persoonlijke ‘connectiebox’ wordt toegelicht als een handleiding en een op maat gerichte aanpak voor de persoon met NAH.

 

Door wie?

Greet Demesmaeker
Praktijkgerichte orthopedagoge, coach, rouw- en verliesconsulente

 

Voor wie?

Deze activiteit is specifiek bedoeld voor personen met NAH en hun omgeving.

Studenten en professionelen kunnen niet deelnemen aan deze activiteit.

 

ZOOM
Via het platform Zoom kunt u deze online infosessie volgen. U krijgt een e-mail met een link naar de online infosesssie op 8/12 en wat praktische informatie. Kreeg u op 8/12 voor 14.00 u nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met info@sig-net.be

 

 
Delen via social media

Deze vorming is geannuleerd.

CONTACTEER ONS