Webinar - Hoe omgaan met vermoeidheid na NAH?

Code 218
Thema
Hersenletsel (NAH)
Type Webinar
Code 218
Wanneer 08/06/2020
Uur 17:00u tot 18:30u
Waar Online vorming
Prijs € 5,00 - € 5,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 10/06/2020
Aantal uren vorming 1,50u
Vorming voor Breed Publiek

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

Extra info

Belangrijk : na betaling ontvangt u op de dag van de webinar voor 12 uur een unieke link. Deze link kan u eenmalig gebruiken. Indien deze na 12 uur nog niet in uw mailbox zit, gelieve dan een mail te sturen naar info@sig-net.be. U HOEFT NIETS TE INSTALLEREN! ALLEEN KLIKKEN OP DE LINK!

Afdrukbare fiche

Inhoud

Een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kan zichtbare gevolgen hebben zoals motorische problemen of een merkbare achteruitgang van de zintuiglijke functies. Er kunnen echter ook minder opvallende gevolgen zijn die pas opvallen naarmate je meer met de persoon in kwestie omgaat.
 

Een ‘onzichtbaar’ gevolg kan een uitgesproken vermoeidheid zijn: een persoon met NAH kan door het letsel effectief veel minder uithoudingsvermogen hebben. En dat niet alleen op het vlak van fysieke prestaties, maar ook op het vlak van denken en verwerken. Wie moe is, krijgt het lastig en iedereen heeft zo zijn manier om dat te uiten. Prikkelbaar zijn, traag reageren zijn mogelijke uitingen. Als de omgeving dit kan linken aan vermoeidheid, kom je tot een andere interpretatie die tot meer begrip voor de persoon in kwestie leidt.

Vermoeidheid of lusteloosheid, traag reageren, niet in actie schieten of snel geneigd zijn om op te geven kunnen echter ook wijzen op andere zaken. Het kunnen uitingen zijn van depressie, angst voor pijn, enz.
 

Door wie?

Wouter Lambrecht
Klinisch neuropsycholoog
 

Voor wie?

Deze activiteit is specifiek bedoeld voor familieleden van personen met NAH en voor personen met NAH
 

Studenten en professionelen kunnen niet deelnemen aan deze activiteit.

 
Delen via social media

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken.

CONTACTEER ONS