Webinar - Hoe omgaan met vermoeidheid na NAH?

Code 218

Praktisch
Type activiteit: Webinar
Wanneer 08/06/2020
Uur 17:00 tot 18:30
Waar Online vorming
Prijs € 5,00
Doelgroep Breed publiek
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 10/06/2020
Aantal uren vorming 1,5u

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Belangrijk : na betaling ontvangt u op de dag van de webinar voor 12 uur een unieke link. Deze link kan u eenmalig gebruiken. Indien deze na 12 uur nog niet in uw mailbox zit, gelieve dan een mail te sturen naar info@sig-net.be. U HOEFT NIETS TE INSTALLEREN! ALLEEN KLIKKEN OP DE LINK!

Afdrukbare fiche

Inhoud

Een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kan zichtbare gevolgen hebben zoals motorische problemen of een merkbare achteruitgang van de zintuiglijke functies. Er kunnen echter ook minder opvallende gevolgen zijn die pas opvallen naarmate je meer met de persoon in kwestie omgaat.
 

Een ‘onzichtbaar’ gevolg kan een uitgesproken vermoeidheid zijn: een persoon met NAH kan door het letsel effectief veel minder uithoudingsvermogen hebben. En dat niet alleen op het vlak van fysieke prestaties, maar ook op het vlak van denken en verwerken. Wie moe is, krijgt het lastig en iedereen heeft zo zijn manier om dat te uiten. Prikkelbaar zijn, traag reageren zijn mogelijke uitingen. Als de omgeving dit kan linken aan vermoeidheid, kom je tot een andere interpretatie die tot meer begrip voor de persoon in kwestie leidt.

Vermoeidheid of lusteloosheid, traag reageren, niet in actie schieten of snel geneigd zijn om op te geven kunnen echter ook wijzen op andere zaken. Het kunnen uitingen zijn van depressie, angst voor pijn, enz.
 

Door wie?

Wouter Lambrecht
Klinisch neuropsycholoog
 

Voor wie?

Deze activiteit is specifiek bedoeld voor familieleden van personen met NAH en voor personen met NAH
 

Studenten en professionelen kunnen niet deelnemen aan deze activiteit.

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140