Webinar - Vrijetijdsbesteding na NAH - Wat kan de persoon met NAH (nog) doen?

Code 279

Praktisch
Type activiteit: Webinar
Wanneer 07/12/2020
Uur 19:00 tot 21:30
Waar BZIO Oostende
Prijs € 5,00
Doelgroep Breed publiek
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 07/12/2020
Aantal uren vorming 2,5u
Ik schrijf me in

 

Afdrukbare fiche


Inhoud

Een tijdje ziek zijn en niet kunnen werken is soms een uitgelezen moment om wat achterstallige hobby's in te halen, vooral wanneer je weer beter wordt. Werken lukt nog niet, maar ontspannen des te beter. Het mag bij de meeste mensen echter niet te lang duren: een mens mist al gauw zijn structuur en langdurige ziekte leidt niet uitzonderlijk tot verveling. 

Eén van de meest ingrijpende gevolgen voor personen met NAH is de grote kans dat de beroepsactiviteiten niet of slechts gedeeltelijk hervat kunnen worden tijdens of zelfs na de revalidatieperiode. Dit is onmiskenbaar een deuk in het zelfbeeld van de persoon in kwestie. Er komt ineens heel veel tijd vrij die bij voorkeur zinvol ingevuld moet worden. Niets te doen hebben brengt tijd voor zorgen, piekeren en verveling. Met andere woorden, verloren tijd waar niemand bij gebaat is. Wat kan je dan doen? Vooral met een onvoorspelbaar vooruitzicht? Tijdens deze infosessie geven we alvast enkele mogelijkheden om je tijd zinvol te spenderen voor jezelf en/of voor anderen.

 

Door wie?

Heidi Tanghe
Maatschappelijk assistent

 

Voor wie?

Deze activiteit is bedoeld voor familieleden van personen met NAH.
Studenten kunnen niet deelnemen aan deze activiteit.

 

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

Ik schrijf me in

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140