Van onmacht naar impact: hulpverlening aan multi-probleemgezinnen

Code 067

Praktisch
Type activiteit: Workshop
Wanneer 03/03/2020 - 19/03/2020
Uur 09:30 tot 16:30
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 242,00 - € 193,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag (608 euro in 2017) krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 24/02/2020
Accreditering voor artsen werd aangevraagd
Aantal uren vorming 12u

Deze vorming werd geannuleerd

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

(kans)armoede / multi-probleemgezinnen / empowerment
 

Inhoud

Hoe kan de hulpverlener bij het werken met kwetsbare personen en gezinnen bewuster omgaan met zijn onmacht? Hoe kan deze onmacht mee een plaats krijgen in de hulpverleningsdynamiek en aangewend worden als een betekenisvol gegeven bij het samen leggen van krachten en hulpbronnen.

In deze tweedaagse workshop staan we eerst stil bij de krachten en bronnen van de hulpverlener. Vanuit deze focus en erkenning gaan we in op de kracht en kwetsbaarheid van de hulpvrager in een multi-problematische situatie. Waar liggen de breuklijnen, botsingen en hierbij ook de uitdaging bij het aangaan van een spannende, hartelijke relatie? Hierbij wordt gewerkt aan het afstemmen naar gemeenschappelijke doelen op korte termijn, kleine successen maar evenzeer een versterkt netwerk en een passend hulpverleningsnetwerk om te komen tot duurzame verandering.

We werken met korte inhoudelijke kaders gevolgd door creatieve werkvormen waarbij concrete verhalen aan bod komen. Er wordt gewerkt met de inbreng en inzet van ervaringsdeskundigheid in hulpverlening en armoede.
 

Door wie?

Koen Vansevenant

Hij geeft vormingen en supervisie voor hulpverleners en begeleiders rond armoede en hulpverlening bij diverse OCMW’s, CAW’s, vrijwilligers en buddy-werking en workshops en lezingen, waarbij empowerment centraal staat.
 

Voor wie?

Elke hulpverlener met enige ervaring in het werken met kwetsbare personen en gezinnen.
 

Over wie?

Alle leeftijden
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.
 

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

Deze vorming werd geannuleerd

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140