Van Moetivatie naar Motivatie: verdieping en uitbreiding van het Foto-interview als instrument voor coaching - UITGESTELD

Code 011

Praktisch
Type activiteit: Workshop
Wanneer 08/05/2020
Uur 13:00 tot 16:00
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 141,00 - € 113,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag (608 euro in 2017) krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 30/04/2020
Aantal uren vorming 3u

Deze vorming werd geannuleerd

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

Leerdoelen / motivatie / kinderen / eigenaarschap / coaching
 

Inhoud

Uit onderzoek is gebleken dat het Foto-interview niet alleen een instrument is om kinderen en jongeren te helpen hun verbeterwensen te vertalen naar eigen doelen, maar dat het tevens effect heeft op hun zelfsturing en motivatie.

Drijfveren voor het leer- en verbeterproces op school of in therapie worden meer intern ervaren (‘omdat ik het zelf zinvol vind’) en minder extern (‘omdat het moet van anderen’).

Kinderen en jongeren kunnen beter verwoorden wat ze nodig hebben, krijgen meer vertrouwen in hun eigen krachtbronnen en gaan eigen oplossingsstrategieën toepassen.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt verdieping gegeven op het afnemen van het Foto-interview en het begeleiden van het werken aan de gekozen doelen. Nieuwe onderzoeken en inzichten vanuit motivatietheorieën komen aan bod. Er is ruimte om ervaringen te delen, vragen te stellen en casuïstiek te bespreken.
 

Door wie?

Annelies de Hoop
Ergotherapeut en Master of Education (specialisatie ‘gedrag’)

Na ruim 20 jaar ervaring als ergotherapeut in het speciaal onderwijs is Annelies sinds 2014 werkzaam als consulent bij een samenwerkingsverband in Tilburg om basisscholen te ondersteunen bij de onderwijsbehoeften van leerlingen op het gebied van bewegen en gedrag. Daarnaast geeft ze trainingen gericht op zelfsturing en motivatie.
 

Voor wie?

Begeleiders, leerkrachten en behandelaars uit de zorg en onderwijs, die al werken met het Foto-interview en behoefte hebben aan verdieping en het delen van ervaringen.
 

Over wie?

6 - 12 jaar
 

Praktisch

Informatiemap en koffiepauze inbegrepen.

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

Deze vorming werd geannuleerd

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140