Trauma bezien vanuit talent en veerkracht

Code 102

Praktisch
Type activiteit: Workshop zomer
Wanneer 08/07/2019
Uur 09:30 tot 16:30
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 200,00 - € 160,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag (608 euro in 2017) krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 04/07/2019
Aantal uren vorming 6u

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

Talenten/ trauma / positieve psychologie
 

Inhoud

Deze workshop is een vervolg op de studiedag ‘Talentgedreven Werken met kinderen’.

In ons werk hebben we allemaal te maken met kinderen met kwetsuren. Dit uit zich in hun gedrag. Tijdens deze workshop staat de helende werking van de positieve psychologie bij dergelijke kwetsuren centraal.

Door nadrukkelijk te kiezen voor een positieve insteek en tevens ruimte te maken voor wat moeilijk is en wat vast zit, ontstaat er heling bij trauma’s. De attitude van de begeleider is daarin van het grootste belang. Deze aanpak werkt in de individuele begeleiding, maar ook in groepen of in de klas. Kijken achter het gedrag van kinderen is daarbij leidend.

Het talentenverhaal kan helpen om áchter het gedrag van deze kinderen te kijken, zodat je ook hen kunt versterken van binnenuit. Er zullen een aantal interventies uit trauma-begeleiding passeren, die we vanuit de positieve psychologie zullen benaderen. Dit heeft een helend effect voor deze kinderen.
 

Door wie?

Els Pronk
Grootsklein en Blijmetmij Academie
Kindertalentenfluisteraar

Els werkt al jaren talentgedreven met ouders en kinderen. Zij heeft een eigen manier van werken ontwikkeld, waarbij zij start vanuit talent, versterkt van binnenuit en altijd werkt met de context. Ze heeft recent het ‘Kindertalentenfluisteraars’-label opgericht met Luk Dewulf. Daarnaast biedt zij vanuit de Blijmetmij Academie samen met Elke Busschots vele opleidingen aan rond talent.


Voor wie?

Voor iedereen die met kinderen (en ouders) werkt met kwetsuren en dit nadrukkelijk wil doen vanuit de Positieve Psychologie (kijkend naar groei, naar mogelijkheden, naar wat er wél is)
 

Over wie?

0 tot 18 jaar
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen


Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140