Training van perspectiefnemingsvaardigheden bij kinderen met autisme

2019/128

Praktisch
Type activiteit: Workshop
Wanneer 05/11/2019
Uur 09:30 tot 16:30
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 189,00 - € 151,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag (608 euro in 2017) krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 31/10/2019
Aantal uren vorming 6u

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

ASS / perspectiefneming / trainingsprogramma
 

Inhoud

Het trainen van perspectiefnemingsvaardigheden vormt een belangrijk onderdeel van de sociale competentietraining van kinderen met een autismespectrumstoornis (ASS). Het programma dat wordt voorgesteld tijdens deze workshop is bedoeld voor kinderen met ASS met een VIQ hoger dan 70 en een chronologische leeftijd tussen 5 en 14 jaar. Voor 5- en 6-jarigen is een VIQ van minimaal 90 evenwel wenselijk.

De training omvat 32 sessies van 30 à 45 minuten. De sessies zijn ontworpen voor één trainer en twee kinderen (met een vergelijkbare leeftijd en intelligentie).

Het pakket is ontwikkeld door Herbert Roeyers, Sylvie Carette, Ann Van Maele, Lies Dierick en Katrien Impens en werd in 2000 uitgegeven bij Sig. De voorwaarde om het programma te kunnen aankopen en gebruiken, is dat je deze workshop volgt.
 

Tijdens deze workshop wordt de theoretische achtergrond waarop de training is gebaseerd, uitgebreid toegelicht. Ook de recente evoluties op het gebied van perspectiefneming komen aan bod. Daarnaast bespreken we het praktisch werken met het programma aan de hand van voorbeelden, videobeelden en oefeningen.
 

Door wie?

Sylvie Carette

Autisme Centraal

Psycholoog en oplossingsgericht therapeut

Educatief medewerker bij Autisme Centraal in binnen- en buitenland en deeltijds zelfstandig psychotherapeut.


Voor wie?

Deze workshop richt zich tot psychologen, (ortho)pedagogen en paramedici die werken met zwak of normaal begaafde kinderen met een autismespectrumstoornis.
 

Over wie?

3 tot 12 jaar
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen


 

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140