Talentgedreven werken met kinderen - LIVE

Code 059

Praktisch
Type activiteit: Workshop
Wanneer 02/07/2020 - 03/07/2020
Uur 09:30 tot 16:30
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 321,00 - € 257,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag (608 euro in 2017) krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 26/06/2020
Aantal uren vorming 12u

Deze vorming werd geannuleerd

 

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

Talenten / positieve psychologie / realistisch zelfbeeld
 

Inhoud

Tijdens deze tweedaagse workshop staat talent centraal. Talent is wie je bént en wordt zichtbaar in activiteiten. We gaan zelf aan het werk met onze eigen talenten om zo te leren kijken naar talenten bij kinderen. Je leert als het ware de talentenbril op te zetten. Dat doen we door te oefenen met het afnemen van een talentinterview, een interventie die aan de basis ligt van het talentgedreven werken. Deze manier van kijken en begeleiden werkt bij elke doelgroep. We behandelen kort de theorie van Luk Dewulf over talent. Deze is sterk verweven met het verhaal van Barbara Fredrickson over veerkracht en positieve emoties en met de Positieve Psychologie. Het helpen ontdekken van wie je écht bent, helpt om kinderen een realistisch zelfbeeld te geven, te versterken van binnenuit en te bouwen aan veerkracht. Tegelijk helpt het om relaties te versterken en is het een manier om ontwrichte hechtingspatronen te herstellen.

Een ander belangrijk onderdeel van de workshop is: kijken áchter het gedrag. Kinderen die zich terugtrekken of zich juist sterk manifesteren, zijn kinderen met wie het vaak lastiger is om een relatie op te bouwen. Net deze kinderen hebben een goede band zo nodig. Het talentenverhaal kan helpen om áchter het gedrag van deze kinderen te kijken, zodat je ook hen kunt versterken van binnenuit.

Zie ook het volgende filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=BpF30R3_XLE


Door wie?

Els Pronk
Grootsklein
Coach

Els werkt al jaren talentgedreven met ouders en kinderen. Zij heeft een eigen manier van werken ontwikkeld, waarbij zij start vanuit talent, versterkt van binnenuit en altijd werkt met de context. Naast haar werk met individuele gezinnen heeft ze de kindertraining ‘Blij met mij!’ ontwikkeld. Ze is coauteur van de Junior Toolbox ‘Ik kies voor mijn talent’ en heeft recent het ‘Kindertalentenfluisteraars’-label opgericht met Luk Dewulf.


Voor wie?

Voor iedereen die met kinderen (en ouders) werkt en dit nadrukkelijk wil doen vanuit de Positieve Psychologie (kijken naar groei, naar mogelijkheden, naar wat er wél is)
 

Over wie?

Alle leeftijden
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

Deze vorming werd geannuleerd

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140