Spraakontwikkelingsdyspraxie - Bekend of gekend?

Code 053

Praktisch
Type activiteit: Studiedag
Wanneer 09/07/2021
Uur 09:30 tot 16:30
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 104,00 - € 89,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 06/07/2021
Aantal uren vorming 6u
Ik schrijf me in

Trefwoorden

Spraakontwikkelingsdyspraxie / recente inzichten / theoretisch kader
 

Inhoud

Na de publicatie van het boek ‘Spraakontwikkelingsdyspraxie. Het watervalmodel in de praktijk’ (2017) neemt de vraag naar studiedagen en workshops rond de boeiende spraakontwikkelingsstoornis ‘spraakontwikkelingsdyspraxie’ nog toe. Niet alleen voor de cliënt en zijn ouders, maar zeker ook voor de logopedist is de zoektocht naar de juiste diagnose en de juiste therapie er een met veel uitdagingen.

Deze studiedag heeft als doel de recente inzichten uit evidence based research overzichtelijk voor te stellen. We zoomen in op het stoornisbeeld, de diagnostiek en de therapie. De deelnemers worden ook wegwijs gemaakt in de materialen die het boek biedt. Na het volgen van de studiedag heb je een theoretisch kader om klinisch te redeneren over diagnostiek en therapie.

Deze studiedag is overwegend theoretisch van aard.

Door wie?

Veerle Waelkens
Arteveldehogeschool, ECSF en privépraktijk
Lector, logopedist en stottertherapeut

Veerle heeft een praktijk voor stotteren/broddelen en spreekangst sinds 2005, ze is lector aan de Opleiding Logopedie van de Arteveldehogeschool (Gent) en ECSF (European Clinical Specialization Fluency). Haar ‘roots’ liggen in de revalidatiesector, waar ze 17 jaar werkzaam was.
 

Voor wie?

Logopedisten die werken met kinderen vanaf 3 jaar
 

Over wie?

3 tot 12 jaar
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen


Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

Ik schrijf me in

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140