Samenwerken met netwerken van personen met NAH

Code 086
Thema
Hersenletsel (NAH)
Type Studiedag
Code 086
Wanneer 08/07/2021
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 104,00 - € 89,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 05/07/2021
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming

Deze vorming is geannuleerd.

Extra info

 

 

Trefwoorden

Netwerken / samenwerking formele en informele zorg / positie professional

 

Inhoud

Sociaal-maatschappelijke veranderingen en sturing door de overheid zorgen voor een veranderend zorglandschap. De vermaatschappelijking van de zorg stelt dat bij de ondersteuning van personen met een zorgbehoefte meer ingezet moet worden op het natuurlijke netwerk als ondersteuningsbron. Welke gevolgen heeft dit voor de professionele hulpverlener? Tijdens deze interactieve vorming schetsen we een kader over het belang van samenwerken met het netwerk en is er aandacht voor familieparticipatie en communicatie met alle leden van het netwerk.

Personen met NAH hebben te maken met een significante verschraling van hun vroegere netwerk: veranderd leven, veranderd netwerk! Via oefeningen en reële situaties worden handvatten aangereikt om netwerkversterkend aan de slag te gaan. Er is ruimte voor inbreng van eigen casuïstiek.

De professionele hulpverlener wordt beschouwd als diegene die de verbindende factor is tussen de verschillende leden van het netwerk. Welke rol kan hij hierin opnemen en welke competenties worden van hem verwacht bij het samenwerken met het netwerk?

 

Door wie?

Greet Demesmaeker
Lector/onderzoeker, departement Gezondheid en Welzijn, opleiding bachelor orthopedagogie, AP Hogeschool Antwerpen.

Lid van de kenniskring lectoraat Mantelzorg, Haagse Hogeschool Den Haag - werkt freelance voor diverse organisaties in België en Nederland

Publicaties:

Demesmaeker, G., & Pazmany, E. (2019). Aandacht voor personen uit het secundaire netwerk van thuiswonende volwassenen met een niet-aangeboren hersenletsel. Signaal, 107, 12-20.

In 2020 verscheen haar boek: ‘Het manoeuvreren van professionals in zorgsituaties’.
 

Voor wie?

Voor professionele hulpverleners die volwassenen met NAH ondersteunen, zowel mobiel, ambulant als residentieel en die aandacht hebben voor en/of samenwerken met het natuurlijke netwerk van personen met NAH

Over wie?

18 tot 65 jaar
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen

 

 
Delen via social media

Deze vorming is geannuleerd.

CONTACTEER ONS