Relaxatie voor kinderen met ontwikkelingsproblemen

2019/156

Praktisch
Type activiteit: Workshop
Wanneer 03/10/2019 - 04/10/2019
Uur 09:30 tot 16:30
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 277,00 - € 221,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag (608 euro in 2017) krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 01/10/2019
Aantal uren vorming 12u

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

Relaxatie / methodes / kind en context
 

Inhoud

Het aanbieden van relaxatie in ondersteuning van de zorg voor kinderen met ontwikkelingsproblemen is in opgang. Het ontspannende en vertragende aanbod van de verschillende technieken biedt een grondvlak voor de behandeling van deze kinderen en jongeren.
 

Tijdens deze tweedaagse workshop worden verschillende relaxatiemethodes voor de volwassen deelnemers gesitueerd en toegepast. Door het praktisch ervaren van deze methodes ondervinden de deelnemers aan den lijve de voor- en nadelen, de effecten en de toepasbaarheid. Daarna worden de aanpassingen voor kinderen en jongeren toegelicht en eveneens geoefend.
 

Waar nodig besteden we aandacht aan de nodige modificaties in functie van leeftijd, problematiek, diagnose, intelligentie, enz. Maar we belichten ook de mogelijkheden van het gezin/systeem om hierin te ondersteunen.
 

De bedoeling van de workshop is de deelnemers een aanzet te geven om verder aan de slag te gaan met relaxatie in hun eigen werkveld. We verwachten dat de deelnemers dan ook actief mee zoeken naar de mogelijke toepassingen van relaxatie aan de hand van de aangeboden casussen.
 

Door wie?

Mark Liefhooghe

Privépraktijk voor relaxatietherapie in Meerhout
Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum in Geel
Gemeenschapsinstelling De Markt en De Hutten in Mol

Relaxatietherapeut
 

Voor wie?

Voor alle professionele hulpverleners en/of leerkrachten die werken met kinderen en adolescenten met ontwikkelingsproblemen.
.

Over wie?

6 - 18 jaar
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen


 

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140