Rekenen met RekenTrapperS in 1, 2 en 3 / Hoofdrekenen met en zonder brug

Code 056

Praktisch
Type activiteit: Studiedag
Wanneer 25/09/2020
Uur 09:30 tot 16:30
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 102,00 - € 87,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 21/09/2020
Aantal uren vorming 6u

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Afdrukbare fiche

 

 

Trefwoorden

RekenTrapperS / 1e tot 3e leerjaar / rekenmethode / technieken
 

Inhoud

Tijdens deze basisstudiedag maak je kennis met de innovatieve methode RekenTrapperS. RTS biedt een reeks rekenmodules die je zowel individueel als klassikaal kan gebruiken. Heel wat scholen in Vlaanderen gebruiken de hele methode of delen ervan om de rekenkwaliteit van hun aanbod succesvol te verbeteren. Voor kinderen met rekenproblemen of een rekenstoornis biedt RTS remediëringsmodules die zowel schoolintern als buitenschools (logopedisten en/of ouders) zorgen voor meer motivatie en effect van de interventie. De methode past in UDL (Universal Design for Learning) en geeft een antwoord op de vraag naar klasdifferentiatie en effectief rekenonderwijs.

RTS werkt multi-sensorieel. Het verbindt handelend rekenen en rekenend leren denken. De levensechte ondersteunende materialen zoals lintmeter, geld, handen, vingers en voeten en getalkaarten zijn geïntegreerd in rekenoefeningen die het getalinzicht sterk onderbouwen. In de verdere opbouw van rekenen maken we een sterk onderscheid tussen rekenen via geheugen en logisch-inzichtelijk rekenen. Het cirkelrekenen komt aan bod als techniek om geheugenbesparend snel en inzichtelijk te hoofdrekenen. De RTS-methode is wetenschappelijk onderbouwd via een doctoraatsstudie.

Deze studiedag biedt een mooie mix van relevante theorieën en meteen toepasbare praktijkoefeningen (die we meteen zelf inoefenen).
 

Door wie?

Sabine Hechtermans
Eureka Expert

Ze is rekencoach in type basisaanbod, ondersteuner in een ondersteuningsnetwerk en medewerker bij Eureka Expert.


Voor wie?

Deze studiedag is bedoeld voor leerkrachten (gewoon en buitengewoon) basisonderwijs, logopedisten, CLB-medewerkers, remedial teachers en studenten. Voorkennis is niet nodig. 
 

Over wie?

6 - 9 jaar
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140