OMFT-1 Basiscursus

Oro-myofunctionele therapie - code 176

Praktisch
Type activiteit: Workshop
Wanneer 10/12/2020 - 11/12/2020
Uur 08:30 tot 17:15
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 495,00 - € 495,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 30/11/2020
Aantal uren vorming 15u

Deze vorming werd geannuleerd

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

Afwijkende mondgewoonten / therapie / technieken en materialen
 

Inhoud

De Oro-myofunctionele therapie (OMFT) richt zich op een verstoord evenwicht in het functioneren van de spieren in en om de mond. De oefentherapie helpt afwijkende mondgewoonten tegen te gaan en herstelt de gevolgen hiervan. Denk aan de gevolgen van foutief slikken, mondademen, duimen, vingerzuigen, lispelen of slissen. OMFT is een snelgroeiende therapievorm die logopedie en tandheelkunde verbindt. In deze tijd, waarin hoe langer hoe meer eisen gesteld worden aan effectiviteit van behandelingen, kan OMFT uitkomst bieden om orthodontische behandeltijd te verkorten of relaps te voorkomen.

Deze tweedaagse workshop levert u de belangrijkste kennis en inzichten om meteen met OMFT in de praktijk aan de slag te gaan. Er is vooraf dus geen specifieke werkervaring met OMFT nodig. De sprekers besteden aandacht aan veel voorkomende vormen van afwijkend mondgedrag en de manieren waarop de logopedist die kan behandelen.

Sig organiseert deze workshop i.s.m. OMFT.info 
 

Door wie?

Liset Maas-Houtekamer
Zelfstandige praktijk in Arnemuiden (NL) en OMFT.info
Logopedist

Liset heeft zich gespecialiseerd in oro-myofunctionele therapie. In juni 2015 werd ze als eerste logopedist in Nederland toegelaten tot het Kwaliteitsregister-OMFT.

Drs. Berry P.M. Verlinden
OMFT.info
Tandarts

Berry heeft 30 jaar ervaring in lesgeven op het gebied van OMFT in relatie tot tandheelkunde. Daarnaast is hij de drijvende kracht achter het Kwaliteitsregister-OMFT.

Voor wie?

Voor logopedisten, tandartsen, orthodontisten, oro-faciaaltherapeuten en mondhygiënisten

Over wie?

0 - 18 jaar
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

Deze vorming werd geannuleerd

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140