Luisterhulpmiddelen: indicatie, evaluatie en terugbetaling

Code 133

Praktisch
Type activiteit: Studiedag Herfst
Wanneer 05/11/2020
Uur 09:30 tot 16:30
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 102,00 - € 87,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 26/10/2020
Aantal uren vorming 6u
Ik schrijf me in

Afdrukbare fiche

LET OP: deze studiedag zal doorgaan te Gijzegem op donderdag 5 november in plaats van op maandag 2 november!

 

Trefwoorden

Luisterhulpmiddelen / solo-apparatuur / akoestiek / FM-apparatuur

Inhoud

Deze studiedag wil een duidelijk kader bieden bij de aanpassing van luisterhulpmiddelen bij o.a. personen met een auditieve beperking. Ook andere doelgroepen komen hiervoor in aanmerking wanneer de communicatie (in veelal slechte akoestische omstandigheden) moeilijk verloopt. Kristin Kerkhofs start met de voorstelling van de BIAP-aanbeveling rond dit thema: de aanpak wordt stap voor stap overlopen. Zowel de indicatiestelling, de selectie als de evaluatie van de luisterhulpmiddelen komen hierbij aan bod.

Omdat de akoestische omstandigheden meestal een belangrijke rol spelen in de nood van deze luisterhulpmiddelen gaat Johan Rijckaert vervolgens in op deze materie. Hij reikt ook interessante tools aan om een beter zicht te krijgen op de omgeving van de betrokken persoon.

Een live demonstratie van de luisterhulpmiddelen wordt gegeven door Jan de Sutter van de firma Phonak.

Tenslotte geeft Lenne Kerremans van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap een overzicht van de luisterhulpmiddelen waarvoor men als persoon met een auditieve handicap een tussenkomst kan krijgen van het VAPH. Zowel de voorwaarden om als persoon met een handicap erkend te worden door het VAPH als aan welke voorwaarden er voldaan moet zijn om een tussenkomst te krijgen van het VAPH komen aan bod.
 

Door wie?

Kristin Kerkhofs
CAR De Poolster Brussel en Arteveldehogeschool (opleiding Audiologie)

Johan Rijckaert
Arteveldehogeschool en UGent

Lenne Kerremans
VAPH

Jan de Sutter
Phonak


Voor wie?

Logopedisten, audiologen, ON-begeleiding, zorgcoaches en andere hulpverleners die betrokken zijn bij de aanpassing van luisterhulpmiddelen zoals solo-apparatuur.
 

Over wie?

Alle leeftijden.
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen


Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

Ik schrijf me in

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140