Afdrukbare fiche
Trefwoorden
Kort / bondig / schrijven / verslag / verslaggeving
Inhoud
In de hulpverlening maken we zeer veel gebruik van informatie-uitwisseling, zowel mondeling als schriftelijk. Vaak vraagt men aan hulpverleners om informatie te delen via schriftelijke verslaggeving. Deze workshop wil je ondersteunen om tot ‘kwaliteitsvolle’ verslaggeving te komen in de uitvoering van je opdracht als hulpverlener.
We bieden hulpverlening aan kinderen, jongeren en hun gezin en de (brede) context. Vanuit onze specifieke opdracht hierin zoeken we hoe deze hulpverlening er moet uitzien. Wat is het kader van de hulpverlening? Waaraan werken we? Op welke manier doen we dat? Wat loopt goed? Wat kan anders? Wat zouden we (liefst) willen bereiken? Over deze concrete hulpverlening en de gang van zaken ‘moeten’ we schriftelijk verslag uitbrengen. Aan onze collega’s, aan onze opdrachtgevers, aan doorverwijzers. Maar hoe doen we dat en vooral, hoe doen we dat in wat essentieel is en wat ‘to the point’ is?
We staan tijdens deze workshop vooral stil bij een visie met betrekking tot schriftelijke verslaggeving, het belang van (verbindende) taal, het deontologisch aspect van schriftelijke verslaggeving vanuit onze opdracht en tot slot … hoe doen we dit op een beknopte en tot de essentie omschreven manier.
Door wie?
Neckebroeck Kris
Multi Functioneel Centrum De Kindervriend
Coördinator Mobiele Werking.
Voor wie?
Voor hulpverleners uit de sectoren Bijzondere Jeugdzorg, VAPH, Geestelijke Gezondheidszorg die dagelijks bezig zijn met het lezen en/of schrijven van verslagen.
Over wie?
0 tot 18 jaar
Praktisch
Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:
Ik schrijf me in