Kan ik mijn leven nog sturen?

Over executieve stoornissen bij niet-aangeboren hersenletsel - 2019/148

Praktisch
Type activiteit: Workshop
Wanneer 21/11/2019
Uur 09:30 tot 16:30
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 165,00 - € 132,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag (608 euro in 2017) krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 20/11/2019
Accreditering voor artsen werd aangevraagd
Aantal uren vorming 6u

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

NAH / executieve stoornissen / casuïstiek
 

Inhoud

Executieve stoornissen komen veel voor bij cliënten met niet-aangeboren hersenletsel. Cliënten met deze stoornissen kunnen moeite hebben om hun gedrag te starten, te plannen, bij te sturen tijdens de uitvoering en/of te evalueren nadat het gedrag uitgevoerd is. Mocht een cliënt problemen ervaren op een of meerdere vlakken, dan belemmert dat het dagelijks leven enorm.
 

De hele dag door organiseren wij vele aspecten van ons leven (bv. boodschappen halen, administratie op orde hebben, afspraken plannen) en bij genoemde stoornissen kan dit in het honderd lopen.
 

Tijdens deze workshop bespreken we eerst zeer bondig het theoretisch kader. Aan de hand van praktijkvoorbeelden zullen de executieve stoornissen verder worden uitgelegd, waarna geoefend gaat worden hoe medewerkers in de zorg hiermee kunnen omgaan.
 

Van de deelnemers wordt verwacht dat zij een eigen casus meenemen van een cliënt met executieve stoornissen. Informatie hierover ontvangt u wanneer u zich hebt ingeschreven.
 

Basiskennis over NAH wordt verondersteld.
 

Door wie?

Arno Prinsen
Gezondheidszorgpsycholoog

Is werkzaam als docent en raadgever op het gebied van niet-aangeboren hersenletsel. Hij werkt freelance voor diverse zorginstellingen in Nederland en België.
 

Voor wie?

Voor medewerkers die dagelijks te maken hebben met mensen met NAH, namelijk therapeuten, begeleiders, verpleegkundigen of verzorgenden.
 

Over wie?

18+ jaar
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.
 

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140