Kaatje Klank - Werken aan klankbewustzijn met kleuters

Code 097

Praktisch
Type activiteit: Workshop zomer
Wanneer 04/07/2018
Uur 09:30 tot 12:30
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 77,00 - € 61,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 03/07/2018
Aantal uren vorming 3u

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

Taalmoeilijkheden / methodiek / fonologie / voorbereidende leesvaardigheden
 

Inhoud

De educatieve taalmethode ‘Kaatje Klank’ stimuleert op een muzische manier de luister- en spreekvaardigheden en het klankbewustzijn van vierjarige kleuters, als voorbereiding op het leren lezen in de lagere school. Hierbij is er speciale aandacht voor taalzwakkere kleuters en kleuters met een risico op latere leesproblemen.

Tijdens deze workshop verkennen we de didactische principes die aan de grondslag liggen van Kaatje Klank. We krijgen inzicht in de meest effectieve activiteiten om aan klank-bewustzijn te werken en bekwamen ons ook in het stapsgewijs begeleiden van deze taken.

Tot slot ontdekken we enkele inspirerende werkvormen en materialen om aan de slag te gaan, in individuele therapie, in kleine groepjes of met de volledige klasgroep.
 

Door wie?

Dr. Lieve Van Severen

Docent, praktijkbegeleider en onderzoeker aan de lerarenopleiding 'bachelor in het onderwijs: kleuteronderwijs' (Hogeschool Odisee, campus Aalst)
Ze is logopedist, doctor in de taalkunde en heeft het diploma van leraar.

Sanne Feryn

Docent pedagogische wetenschappen, praktijkbegeleider en onderzoeker aan de lerarenopleiding ‘bachelor in het onderwijs: kleuteronderwijs’ (Hogeschool Odisee, campus Aalst)


Voor wie?

Voor logopedisten, zorgondersteuners, zorgcoördinatoren, leerkrachten van de tweede (en eventueel derde) kleuterklas, ook schoolnabije medewerkers zijn welkom!
 

Over wie?

3 - 6 jaar
 

Praktisch

Informatiemap en koffiepauzes inbegrepen
Minimum 12, maximum 20 deelnemers
 

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140