Hulpverlening op een goede manier afsluiten

Stenen voor de buik van de wolf - code 013

Praktisch
Type activiteit: Workshop
Wanneer 12/10/2021
Uur 09:30 tot 16:30
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 172,00 - € 138,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 04/10/2021
Accreditering voor artsen werd aangevraagd
Aantal uren vorming 6u
Ik schrijf me in

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

Afronden / afscheid / afscheidsrituelen
 

Inhoud

Tijdens deze workshop staan we stil bij het belang van de afrondende fase in eerder langdurige begeleidingen of therapie. Afsluiten en afscheid nemen roept intense ervaringen, emoties, cognities en beelden op over keuzes maken, terugblikken, zich hechten en loslaten, verlies en rouw.
 

We staan stil bij de manier waarop we de afrondende fase deel kunnen maken van het hulpverleningsproces en gebruiken als ontwikkelingsgegeven. Door zorgvuldig af te ronden kunnen we tevens correcties doen op de hechtingsscripts van onze cliënten en hen nieuwe ervaringen van loslaten in verbondenheid geven. Therapeutische afscheidsrituelen kunnen dit proces markeren en begeleiden.
 

Tot slot staan we stil op de impact van deze fase op de hulpverleners zelf, zeker als het allemaal niet zo volgens plan verloopt.
 

Dit thema wordt benaderd vanuit een experiëntiëel- systemisch kader met oog voor het hechtingsperspectief. Er worden praktijkvoorbeelden getoond en deelnemers worden uitgenodigd tot reflectie over eigen ervaringen en mogelijkheden binnen hun eigen praktijk.
 

Door wie?

Greet Splingaer
Coördinator, opleider en supervisor, gezinstherapeut in vzw Rapunzel te Diest

Master in de orthopedagogie, opleiding relatie- en gezinstherapie, opleiding Gestalteducatie, specialisatieopleidingen in kindgerichte gezinstherapie

Erkend als opleider en supervisor door de Belgische Vereniging van Opleiders in de Systeemtherapie (BVOS) en door BVRGS.
 

Voor wie?

Professionele hulpverleners met een begeleidings- of therapeutisch mandaat die procesmatig werken met hun cliënten (niveau vervolg – gevorderde).
 

Over wie?

6 - 18 jaar
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.
 

 

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

Ik schrijf me in

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140