Evaluatie van taalbegrip bij niet of nauwelijks sprekende kinderen en jongvolwassenen met (ernstige) motorische beperkingen

Toepassing van de C-BiLLT - 2019/147

Praktisch
Type activiteit: Workshop
Wanneer 17/10/2019 - 28/11/2019
Uur 09:30 tot 16:30
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 550,00 - € 550,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag (608 euro in 2017) krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 14/10/2019
Aantal uren vorming 12u

Deze vorming werd geannuleerd

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

Cerebrale Parese / ernstige motorisch beperking / assessment taalbegrip
 

Inhoud

C-BiLLT staat voor Computer-Based instrument for Low motor LanguageTesting. Met andere woorden, de C-BiLLT is een test die zo ontwikkeld is, dat er een niet tot nauwelijks motorische handeling van het kind wordt gevraagd om tot een betrouwbare bepaling van taalbegrip te komen. De verschillende bedieningsmogelijkheden van de C-BiLLT, zoals blikrichting, oogbesturing, touchscreen, rolstoelhoofdbediening en knoppen die met elk lichaamsdeel zijn te bedienen, maakt het zelfs voor kinderen (en jongvolwassenen) met de ernstigste motorische beperkingen mogelijk om betrouwbaar en adequaat te reageren op de testvragen van de C-BiLLT. Daarmee is de C-BiLLT uitstekend geschikt voor diagnostiek bij onverstaanbare en niet of nauwelijks sprekende kinderen met (ernstige) motorische beperkingen.

Op de eerste dag wordt informatie gegeven en de theorie behandeld over oorzaken en gevolgen van CP. Tevens zullen de classificatiesystemen besproken worden die wereldwijd gebruikt worden om de verschillende verschijningsvormen van CP en de bijbehorende beperkingen in mobiliteit (GMFCS), handvaardigheid (MACS) en communicatie (CFCS) te onderscheiden. Vervolgens bespreken we de theoretische en psychometrische achtergrond van de C-BiLLT. We maken u wegwijs in de juiste hantering van de normgegevens en interpretatie van de resultaten. Aan de hand van een real live afname bij een kind met CP maakt u kennis met de testprocedures en de eventuele moeilijkheden die daarbij kunnen optreden. Vervolgens krijgt u training en gelegenheid zelf te oefenen met de C-BiLLT en de aansluitingen en applicaties toe te passen. Na de eerste dag ontvangt iedere cursist een persoonsgebonden inlogcode die toegang verschaft tot de afname van de C-BiLLT via de website.
 

Door wie?

Dr. J. Geytenbeek
Amsterdam UMC, Revalidatiegeneeskunde
Logopedist/logopediewetenschapper, ontwikkelaar C-BiLLT
 

Dr. K.J. Oostrom
Amsterdam UMC, sectiehoofd Pediatrische Psychologie
Klinisch neuropsycholoog, mede-ontwikkelaar C-BiLLT

Sig organiseert deze workshop i.s.m. de Stichting C-BiLLT
 

Voor wie?

Professionals (logopedisten, psychologen, orthopedagogen, diagnostisch medewerkers) die zich bezig houden met (ontwikkelings)diagnostiek bij kinderen (vanaf 1;6 jaar) en jongvolwassenen met een motorische dan wel meervoudig complexe handicap .
 

Over wie?

1,5 tot 18+ jaar
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.
 

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

Deze vorming werd geannuleerd

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140