Emotieregulering in de praktijk: lichaam en geest in balans

2019/143

Praktisch
Type activiteit: Workshop
Wanneer 26/11/2019 - 02/12/2019
Uur 09:30 tot 16:30
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 282,00 - € 225,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag (608 euro in 2017) krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 23/11/2019
Aantal uren vorming 12u

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

Emotieregulatie /emotieregulering / lichaam / emoties / mentaliseren / (zelf)reflectie
 

Inhoud

Emotieregulering en (zelf)reflectie zijn belangrijke elementen bij de behandeling van verschillende psychopathologieën. Er wordt beknopt ingegaan op recente wetenschappelijke inzichten rond deze transdiagnostische factoren. Vanuit de verschillende psychotherapeutische stromingen, en ook vanuit lichaamsgericht werken worden concepten aangereikt die een rode draad vormen doorheen het therapeutische handelen.
 

Daarnaast worden er technieken aangereikt waarmee je bij diverse problematieken aan de slag kunt gaan. Ook de emotieregulering en mentalisatie bij de therapeut worden onder de loupe genomen. Wat doen cliënten met ons en hoe kunnen we daar mee omgaan? Hoe kunnen we deze vaardigheden in ons eigen leven integreren, en op een doorleefde manier bij cliënten aanbrengen?
 

In deze ervaringsgerichte workshop leer je hoe emotionele vaardigheden en mentalistievermogen verstoord kunnen zijn, en wat mogelijke manieren zijn om de balans geest-lichaam beter in evenwicht te brengen.
 

Door wie?

An Cornelis

Privépraktijk
Psychologe-psychotherapeute

An volgde diverse psychotherapeutische opleidingen (Korzybski, Hypnose, EMDR, Trauma opleiding). Zij werkte in diverse settings waaronder 15 jaar in CAR Oostakker waar zij met mensen met NAH en kinderen met ASS werkte. Momenteel werkt zij in een privé-praktijk en specialiseert zij zich verder in lichaamsgericht werken.
 

Voor wie?

Psychiaters, psychologen, orthopedagogen, psychotherapeuten die voor zichzelf en hun cliënten geïnteresseerd zijn in het leren reguleren van emoties - op een ervaringsgerichte manier.
 

Over wie?

Alle leeftijden
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.
 

 

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140