Dyslexiesoftware in de praktijk: en nu?!

Code 084

Praktisch
Type activiteit: Studiedag
Wanneer 20/05/2021
Uur 09:30 tot 16:30
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 104,00 - € 89,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 17/05/2021
Aantal uren vorming 6u
Ik schrijf me in

Trefwoorden

Dyslexiesoftware / voorleessoftware / compenserende hulpmiddelen
 

Inhoud

Dyslexiesoftware is dankzij de overheid sinds november 2017 gratis toegankelijk voor alle leerlingen van het basis- en secundair onderwijs die hier nood aan hebben. Maar er is veel keuze en niet elk kind is gebaat met hetzelfde pakket. Hoe kies je de juiste software? Waar moet je rekening mee houden? Welke softwarepakketten kan je gebruiken op tablets en op specifieke computers? Tijdens deze studiedag worden de verschillende software-pakketten met hun verschillende functies overlopen. Ook bespreken we de randvoorwaarden en factoren die meespelen bij het introduceren van dyslexiesoftware in de klas en op school. Wie is verantwoordelijk waarvoor? Welke afspraken worden best samen gemaakt? Hoe en hoe vaak evalueren we best de hulpmiddelen? Hoe past een dergelijk dyslexie ICT-beleid in een integrale aanpak van dyslexie op school en in de externe hulpverlening?

M.a.w. hoe kunnen we de kinderen, de ouders én de leerkrachten het beste ondersteunen om ervoor te zorgen dat het een succesverhaal wordt. Hoofddoel blijft om kinderen met dyslexie alle kansen te geven om ZELFSTANDIG te participeren op school en in de klas en op die manier hun zelfvertrouwen te herwinnen! 
 

Door wie?

Sandrine De Coster
Lector logopedie en audiologie, HoGent
Lector Postgraduaat Leerstoornissen

Sandrine is bachelor en master in de logopedische en audiologische wetenschappen. Haar belangstelling en
expertise situeren zich hoofdzakelijk in de domeinen van de leerstoornissen, evidence-based practise en deontologisch handelen. Tevens is zij sinds kort voorzitter van Sprankel vzw en helpt ze om de oudervereniging te doen groeien.


Voor wie?

Voor ondersteuners, logopedisten, leerkrachten, zorgleerkrachten en orthopedagogen
 

Over wie?

6 - 12 jaar
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen


Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

Ik schrijf me in

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140