Cursus Denkstimulerende GespreksMethodiek (DGM)

2019/166

Praktisch
Type activiteit: Workshop
Wanneer 15/11/2019 - 29/11/2019 - 20/12/2019
Uur 09:30 tot 16:30
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 543,00 - € 435,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag (608 euro in 2017) krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 11/11/2019
Aantal uren vorming 18u

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

Kinderen / taalontwikkeling / mee- en nadenken stimuleren / problemen oplossen
 

Inhoud

Denkstimulerende Gespreksmethodiek (DGM) is een methode gericht op het ontwikkelen en stimuleren van het denken en de taalontwikkeling. De kern van deze benadering ligt in het (denk)gesprek en het kind in zijn kracht zetten op een actieve manier. Door de dialoog als middel te gebruiken wordt aangesloten bij het natuurlijk leren.

Het doel van een DGM-gesprek is het leren begrijpen en uitdrukken van onderlinge relaties en taal-denkrelaties. Verschillende taal- en denkvaardigheden komen hierin aan bod, zoals oorzaak-gevolg redeneren, het ontdekken van overeenkomsten en verschillen en het bedenken van oplossingen (e.e.a. afhankelijk van het niveau van het individu). Het kind leert hierdoor zijn ervaringen en waarnemingen beter te organiseren, te reguleren en te ordenen.
 

Door wie?

Diana Baarda is logopedist, ontwikkelaar en illustrator met ruime ervaring in het speciaal onderwijs, KinderBehandelCentrum en ziekenhuis. Doordat ontwikkelen en illustreren bij haar hand in hand verlopen is het ontwikkelproces: bedenken, maken, uitproberen en aanpassen een continu proces op weg naar praktisch, bruikbaar en kwalitatief hoogwaardig materiaal.

Melissa Krommedam-Wiegertjes is logopedist, Master Special Educational Needs en Hogeschooldocent. Daarnaast heeft zij een ruime ervaring opgedaan binnen het speciaal onderwijs, ziekenhuis en binnen de zorg voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Melissa is werkzaam als logopedist en autismedeskundige binnen de vroeg-behandeling van de Koninklijke Kentalis. Tevens geeft zij les aan de Opleiding Logopedie te Utrecht, Het Kentalis Leerhuis en de ideaLOGO Academy.


Voor wie?

Logopedisten
 

Over wie?

3 - 12 jaar
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140