Buiten de lijnen: Sensoa Vlaggensysteem voor kinderen en jongeren met speciale behoeften - UITGESTELD

Omgaan met seksueel (getint) gedrag - code 035

Praktisch
Type activiteit: Studiedag
Wanneer 24/04/2020
Uur 09:30 tot 16:30
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 102,00 - € 87,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag (608 euro in 2017) krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 17/04/2020
Aantal uren vorming 6u

Deze vorming werd geannuleerd

 

Afdrukbare fiche

DEZE ACTIVITEIT IS UITGESTELD - NIEUWE DATUM NOG TE BEPALEN

Door de nieuwe maatregelen van de overheid d.d. 27 maart om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is Sig genoodzaakt om alle geplande vormingsactiviteiten t.e.m. 3 mei uit te stellen, zowel voor professionele hulpverleners als voor breed publiek. 

Uw inschrijving blijft geldig. We houden u op de hoogte wanneer een nieuwe datum gepland is.
 

Trefwoorden

Seksueel gedrag/ Grensoverschrijdend/pedagogisch reageren
 

Inhoud

Kinderen en jongeren ontwikkelen zich, ook op seksueel vlak. Krijg je in je job te maken met  seksueel (grensoverschrijdend) gedrag van kinderen en jongeren? Heb je vragen over wanneer dat gedrag wel of niet zorgwekkend is? Wil je weten wat je hen kan leren en hoe?

Tijdens deze studiedag leer je werken met het Sensoa Vlaggensysteem, toegespitst op kinderen en jongeren met specifieke ontwikkelingsnoden. Het Vlaggensysteem leert je seksueel (getint) gedrag van kinderen en jongeren correct in te schatten, biedt een manier om erover met de betrokkenen in gesprek te gaan en geeft aan hoe je gepast pedagogisch kan reageren. Buiten de Lijnen past deze werkvorm toe op kinderen en jongeren (0-18 jaar) met een beperking of trauma. 

Je leert werken met het materiaal aan de hand van concrete cases en oefeningen. Er wordt tijd gemaakt voor vragen en voorbeelden van de groep.
 

Door wie?

Karen De Wilde
Vormingsmedewerker Sensoa


 

Voor wie?

Voor professionals die werken met kinderen en jongeren met ontwikkelingsproblemen of (verstandelijke) beperkingen en die in hun functie geconfronteerd worden met vragen of problemen rond seksueel gedrag van de doelgroep. Voorkennis niet nodig.
 

Over wie?

6 - 18 jaar
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen
 

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

Deze vorming werd geannuleerd

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140