Bevrijdingstechnieken

Code 064

Praktisch
Type activiteit: Workshop
Wanneer 10/03/2020
Uur 09:30 tot 12:30
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 127,00 - € 102,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag (608 euro in 2017) krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 24/02/2020
Aantal uren vorming 3u

Deze vorming werd geannuleerd

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

geweld / agressie / crisis / gedragsproblemen / geweldloze communicatie
 

Inhoud

Tijdens deze workshop leren we technieken die tot doel hebben het zelfvertrouwen bij de hulpverlener te verhogen. De nadruk ligt op het rustig blijven. We proberen er de hulpverlener van te overtuigen dat er een verschil is tussen geweld in de zorg en geweld op straat.

Wanneer de hulpverlener rustig blijft als een cliënt hem vastgrijpt, dan gaat de hulpverlener niet in het gevecht en geeft hij eigenlijk het gevoel aan de cliënt dat deze hem onder controle heeft. Deze zal door de rustige houding van de hulpverlener niet meer kracht gebruiken dan nodig, wat de hulpverlener in staat stelt om in dialoog te gaan en eventueel een bevrijdingstechniek te gebruiken (dikwijls laat de cliënt zo al los).

Dit is echter geen sluitende garantie, maar door de jaren heen zien we dat het oefenen op het rustig blijven een gunstiger effect heeft in de praktijk dan het aanleren van tal van technieken die gebaseerd zijn op actie-reactie.

Opgelet! U kan deze workshop enkel volgen als u de studievoormiddag ‘Agressie-hantering’ (code 034) hebt gevolgd of als u kunt aantonen dat de theoretische omkadering gekend is.
 

Door wie?

Jeroen Cottenie
Karus vzw

stafmedewerker cel kwaliteit, vormingsmedewerker 20 jaar gewerkt als psychiatrisch verpleegkundige op de crisisopnamedienst en momenteel al 10 jaar stafmedewerker.  

Vanuit  de ervaring op het werkveld een vormingspakket uitgebouwd over agressie, crisisontwikkelingsmodel en bevrijding- en teamtechnieken
 

Voor wie?

Elke hulpverlener die geconfronteerd wordt met agressie van kinderen en/of volwassenen.
 

Over wie?

3 tot 65+ jaar
 

Praktisch

Informatiemap en koffiepauzes inbegrepen.
 

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

Deze vorming werd geannuleerd

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140