Online WS - Basiscursus bewegingspedagogiek volgens Veronica Sherborne (Level I/II)

Code 020

Praktisch
Type activiteit: Online workshop
Wanneer 25/02/2020 - 26/02/2020 - 02/11/2020
Uur 09:30 tot 16:30
09:00 tot 16:00
Waar Sig Gijzegem
Online
Prijs € 429,00 - € 342,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 18/02/2020
Aantal uren vorming 18u

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

Bewegingspedagogiek / Sherborne / (psycho)motoriek
 

Inhoud

Deze workshop richt zich tot alle therapeuten en zorgverstrekkers die op zoek zijn naar een creatieve en plezierige methode om tot communicatie te komen met anderen, al dan niet zorgbehoevend. De workshop is ook bedoeld voor personen die al meewerken in Sherborne-sessies en graag meer achtergrond willen. De methode van Veronica Sherborne die het ontwikkelingsproces ondersteunt en stimuleert, helpt het individu in zijn groei naar vrijheid en zelfstandigheid, rekening houdend met de eigen talenten en mogelijkheden.

Tijdens deze driedaagse workshop wordt de theoretische achtergrond van de methode analytisch benaderd en aan de hand van praktijkervaringen geïllustreerd. De deelnemers ontvangen een getuigschrift van de gevolgde vorming en zijn na de workshop in staat om zelf met de methode aan de slag te gaan of er met meer diepte mee verder te werken.

Na de tweedaagse is een terugkomdag voorzien op maandag 2 november 2020 in Sig Gijzegem. Het probleemoplossend denken en de begeleidingsstijl worden verder uitgediept via feedback op het eigen beeldmateriaal van de deelnemers.

Na afloop ontvangen de deelnemers een geregistreerd certificaat dat hen in staat stelt om - indien gewenst - nationaal en internationaal verder cursus te volgen.

Praktisch: We verwachten een actieve participatie van de deelnemers. Bewegingservaringen zijn daarbij fundamenteel. Zorg voor sportieve kledij!
 

Door wie?

Véronique Goethals
Buitengewoon onderwijs type 2, De Kindervriend Rollegem
Kinesitherapeut

Internationaal gekwalificeerd Sherborne-cursusbegeleider.
 

Voor wie?

Alle geïnteresseerden die op zoek zijn naar een manier om via beweging te werken aan zelfbewustzijn, zelfvertrouwen, socialisatie en communicatie.
 

Over wie?

Alle leeftijden.
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

 

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140