Agressiehantering

Code 034

Praktisch
Type activiteit: Studiedag
Wanneer 05/03/2020
Uur 09:30 tot 12:30
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 61,00 - € 53,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag (608 euro in 2017) krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 24/02/2020
Aantal uren vorming 3u

Deze vorming werd geannuleerd

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

Agressie / crisis / gedragsproblemen / crisisontwikkelingsmodel / geweldloze communicatie
 

Inhoud

Tijdens deze studievoormiddag staan we stil bij het begrip agressie versus geweld en het gegeven dat deze termen, afhankelijk van de setting waar men tewerkgesteld is, een andere benadering en betekenis kunnen hebben.
 

We gaan ook dieper in op de oorzakelijke en beïnvloedende factoren (omgevingsfactoren, eigen houding, …) van agressie. Wanneer we zicht krijgen op deze beïnvloedende factoren kunnen deze ook aangepakt worden; het preventieve luik met aandacht voor de nazorg. Tal van praktische tips en voorbeelden vanuit de praktijk worden hierbij aangereikt.
 

In een laatste deel gebruiken we het crisisontwikkelingsmodel. Dit model toont aan dat agressie opgebouwd is in verschillende fasen. Elke fase vereist een specifieke interventie. Hier worden praktische handvatten aangereikt hoe je je verbaal en non-verbaal kan opstellen in elke fase. Dit crisisontwikkelingsmodel is een praktische vertaling van ‘geweldloze communicatie’.
 

De workshop ‘bevrijdingstechnieken’ (code 008 of code 064) sluit aan op wat je op deze voormiddag zal bijleren.
 

Door wie?

Cottenie Jeroen
Karus VZW

Stafmedewerker cel kwaliteit, vormingsmedewerker

20 jaar gewerkt als psychiatrisch verpleegkundige op de crisisopnamedienst en momenteel reeds 10 jaar stafmedewerker.  Vanuit  de ervaring op het werkveld een vormingspakket uitgebouwd voor wat betreft visie agressie, crisisontwikkelings-model en bevrijding- en teamtechnieken. Intussen vorming voorzien voor 450 instellingen en een 800-tal trainers opgeleid.

 

Voor wie?

Elke hulpverlener die geconfronteerd wordt met agressie van kinderen en/of volwassenen.
.

Over wie?

Vanaf 3 jaar.
 

Praktisch

Informatiemap en koffiepauze inbegrepen
 

 

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

Deze vorming werd geannuleerd

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140