Taalmaatjes - Ouderbegeleiding bij kleuters met spraak- en taalproblemen

Tweede druk
Auteur Ingrid Herreman en Wanda Heylen (met foto's van Melissa Cornelis)
Prijs € 129,00
Extra Pakket: handleiding (56p), ouderboekjes (48p), e.a pagina's
ISBN 9789058731081
Categorie Spraak en taal
BESTELLEN
Delen op sociale media
Korte inhoud

Haal meer rendement uit je therapie, schakel ook de ouders in!

Kennismaken met Taalmaatjes? 

Bekijk hier het voorstellingsfilmpje voor het gebruik van Taalmaatjes (ook voor telelogopedie).

Taalmaatjes is een ouderbegeleidingsprogramma voor logopedisten. De logopedist gaat samen met ouders op een laagdrempelige manier aan de slag om de communicatie en taal van het kind te stimuleren. Dit kan zowel individueel als in groep. De oudercursus biedt de logopedist handvaten om ouders van kleuters met spraak- en taalontwikkelingsproblemen te begeleiden.

Taalmaatjes nodigt ouders uit om als ‘maatje’ in alledaagse thuissituaties een rijker en bewuster taalaanbod te bieden. Het programma geeft ouders tips en adviezen om de taal op maat van hun kleuter en zo optimaal mogelijk uit te breiden.

Het pakket Taalmaatjes bestaat uit materiaal voor het begeleiden van de oudercursus in vier sessies (achtereenvolgens of afzonderlijk aan te bieden).

  • De uitgewerkte digitale diavoorstellingen vormen de rode draad. Ze zijn voorzien van kleurrijke, herkenbare foto’s met oefenmomenten. Veel foto’s illustreren hoe ouders als maatje van hun kleuter spraak en taal kunnen uitbreiden.
  • Beknopte handleiding (papieren versie) als achtergrond of voor wie liever niet met laptop en beamer aan de slag gaat.
  • Zes werkboekjes voor ouders met foto’s, samenvattingen, reminders en toepassingen

Taalmaatjes is inzetbaar in verschillende logopedische settings (CAR, privépraktijk, BO, thuisbegeleiding, enz.). Het is niet noodzakelijk om extra vorming te volgen om als logopedist de oudercursus te geven. Auteurs Ingrid Herreman en Wanda Heylen geven deze oudercursus al jaren. Zij delen hun werk en ervaring graag met collega-logopedisten. Het is een practice based methode. Ouders getuigen dat ze hun kleuter na het volgen van Taalmaatjes beter verstaan en dat de relatie en communicatie met hun kleuter verbeterd is. Dit komt de taalontwikkeling duidelijk ten goede.

Meer info op www.taalmaatjes.be
 

Vorming (niet verplicht, wel heel boeiend)

Webinar over Taalmaatjes op do 3 oktober 2024 (avond) - let wel, in de deelnameprijs van het webinar is het pakket NIET inbegrepen.

Studiedag over Taalmaatjes op do 4 juli 2024 (dagprogramma) - ook hier is het pakket NIET inbegrepen
 

Goed om weten

Sinds de lancering in 2019 is Taalmaatjes los verkrijgbaar in de webshop van Sig (klik op de bestelknop van deze pagina). Het is dus ten allen tijde te koop zonder bijhorende vorming!

 

Aanvulpakket Werkboekjes voor ouders

> Meer info

 

Aanvulpakket Set kleine reminders voor ouders

Meer info

 

BESTELLEN
Delen op sociale media
CONTACTEER ONS