Het verhaal van Odi (NU MET 25% KORTING)

Leren omgaan met dysfasie (psycho-educatie) - Met tips voor ouders en leerkrachten
Auteur Hilde Buyens, Griet Dehaene en Begga Van De Walle
Prijs € 14,25
Extra 60 pagina's
ISBN 9789058730961
Categorie Spraak en taal
BESTELLEN
Delen op sociale media
Korte inhoud

Ontwikkelingsdysfasie (OD) is een aangeboren stoornis in het verwerven van de mondelinge taal. Het beeld van deze hardnekkige taalontwikkelingsstoornis varieert in ernst en verandert naargelang de leeftijd. OD komt voor bij ca. drie procent van de kinderen.

Dit lees- en vertelboek is bruikbaar in het kader van psycho-educatie bij jonge kinderen. Odi is een jongen met dysfasie. Zijn lievelingsknuffel Sam vertelt ons zijn verhaal en laat zien hoe Odi leert omgaan met zijn taalstoornis. We volgen Odi als baby, peuter en kleuter en tijdens zijn eerste jaren in het lager onderwijs.

Dit rijk geïllustreerd prentenboek voor kleuters (vanaf 5 jaar) en jonge lagereschoolkinderen bestaat uit een voorleesverhaal en een zelfleesverhaal. De moeilijkheidsgraad verschilt naargelang het taalbegripsniveau van het kind.

Aansluitend is een informatief deel voorzien met meer uitleg over de kenmerken van ontwikkelingsdysfasie (OD). Het bevat praktijkvoorbeelden en bruikbare tips voor ouders, leerkrachten en andere betrokkenen.

Een initiatief van Sig m.m.v. de Zelfhulpgroep Dysfasie

(formaat 22 x 22 cm, hardcover, vierkleurendruk)
 

BESTELLEN
Delen op sociale media
CONTACTEER ONS