Update - live activiteiten - draaiboek 'Samen sterk tegen corona'

Meer informatie

Update 18 september 2020

Ondertussen leven we al even in 'het nieuwe normaal'. De wereld draait nu eenmaal door. Daarom hebben we een rijk, coronaproof vormingsaanbod samengesteld, een mix van live en online vormingen.

De week ijscrèmesessies in juli was de ultieme vuurdoop. Volgens de deelnemers zijn we met glans geslaagd om alles in veilige omstandigheden te laten verlopen.

"Zeer goed georganiseerd in tijden van Corona. Ik voelde me 100% veilig, iedereen hield zich duidelijk aan het protocol." - deelnemer


Daarnaast bouwden we ons online vormingsaanbod ook verder uit. Tijdens de lockdownperiode organiseerden we onze eerste webinars en online studiedagen. O ja, zowel voor de sprekers als voor ons waren het soms heel spannende momenten. In elk geval waren de reacties lovend en hebben we de schoonheidsfoutjes eruit gehaald.

"Een goede manier om cursus aan te bieden. Online vorming biedt meer mogelijkheden dan ik dacht. Daarnaast is het ook interessant voor de toekomst want ik win er enorm veel tijd bij!" - deelnemer

Door de ontwikkelingen inzake COVID-19 hebben we ervoor gekozen dit najaar een aantal vormingen online aan te bieden. Andere vormingen lenen zich hier niet toe en gaan live (ter plaatse) door, uiteraard in alle veiligheid. Deze mix aan vormingen zorgt ervoor dat de groepen in onze gebouwen niet te groot zijn en dat mensen die graag online vorming volgen, ook hun gading vinden.

Zeker tot eind oktober werken we op deze manier. We volgen de verdere ontwikkelingen op de voet. De grotere evenementen (praktijkdag, Insigt en de themadag dyscalculie) zullen live plaatsvinden in een aangepaste locatie. Is er meer belangstelling dan de capaciteit van de zaal toelaat, dan zullen we het geheel ook via streaming aanbieden.
 
Onze annulatievoorwaarden blijven gewijzigd tot eind december. Aarzel dus niet om in te schrijven. U kunt zich door omstandigheden op alle momenten weer uitschrijven. Uiteraard hopen wij dat u het laatste niet doet.
 
Het is geen geheim, ook Sig heeft het moeilijk in deze tijden. Wij hopen op uw ruime belangstelling voor het najaarsprogramma, een win-winsituatie, u krijgt kwaliteitsvolle vorming en stelt ons in de mogelijkheid deze te blijven aanbieden!

Zolang Covid-19 in het land is, stelt Sig alles in het werk om de geldende voorzorgsmaatregelen in acht te nemen en deelnemers, gastsprekers en medewerkers een veilige bijscholing te bieden (zie Draaiboek Samen sterk tegen corona).

Kom je binnenkort met de wagen naar Sig? Gebruik dan de gratis ondergrondse parkeergarage van het woonzorgcentrum Aqua Vitae op de Robiano-site.

Let op! Omwille van preventieve redenen volg je, zo lang de coronaperiode duurt, een alternatieve route om de gebouwen van Sig te betreden. De lift en/of de trappenhal kan je dus niet gebruiken.

Hier vind je het filmpje.

Omdat we het aantal groepen willen beperken dat tegelijk in Sig Gijzegem aanwezig is, hebben we ervoor gekozen om het aanbod ook deels online te laten plaatsvinden. We konden al enkele keren online proefdraaien en de positieve reacties tonen aan dat ook dit volwaardige vorming is! Het verschil: u bent niet in Sig, maar comfortabel in 'uw kot'. Voor het ijsje gaat u dan natuurlijk zelf moeten zorgen ;-)

Sommige activiteiten waren in het voorjaar gepland en vonden een nieuwe datum in de zomer, andere activiteiten zijn hernemingen wegens groot succes of nieuwe onderwerpen. Mensen die al ingeschreven waren, krijgen absolute voorrang bij inschrijving. We beseffen dat het in deze tijden minder evident is om in te schrijven omdat u wellicht denkt: tja, gaat het wel doorgaan? Daarom hebben wij onze annulatievoorwaarden tijdelijk aangepast aan de situatie.

Ondertussen is ook ons najaarsaanbod 2020 bekend. 

Alle geplande live vormingsactiviteiten voor breed publiek zijn nog uitgesteld. Uiteraard volgen we verdere ontwikkelingen nauwgezet op.

Zoals eerder al gezegd, is uitstel geen afstel. We werken hard om alle uitgestelde vorming opnieuw in te plannen en blijven uw betrouwbare partner in vorming. Uw inschrijving voor uitgestelde activiteiten blijft geldig. 

Tot binnenkort!
 
Het Sig-team

 
 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140