NIEUW op de boekenplank bij Sig - 'Altijd onderweg. Verder met een hersenletsel'

22/juni/2021

Mieke Claes, Dirk Liessens en Ronny Mosuse

Sig en de Hersenletsel Liga presenteren niet zonder de nodige trots het nieuwe boek ALTIJD ONDERWEG: VERDER LEVEN MET EEN HERSENLETSEL.

Mieke, een jonge vrouw, krijgt bij een auto-ongeval een klap op het hoofd. Die ene klap slaat een onmiskenbare breuk in haar prille leven. Van de ene dag op de andere moet zij (samen met haar familie) verder met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Een lange, onbekende weg, met veel onverwachte tegenliggers. Gedurende dertien jaar incasseert Mieke tegenslagen en worstelt ze met de (onzichtbare) gevolgen van het hersenletsel. Gelukkig krijgt ze onderweg veel hulp. Ze leert met vallen en opstaan uit de vele ervaringen en wordt stukje bij beetje een nieuwe versie van zichzelf. Nog altijd gaat ze verder. En misschien is ze verder gekomen dan ze dertien jaar geleden ooit gedacht had.

Miekes herstelverhaal leest als een trein. Nu en dan houdt ze halt voor een gedicht of schuift ze een lade met herinneringen open. Bovendien kijkt één van haar hulpverleners, de dokter, over haar schouder mee. Hij kadert dit verhaal op een heldere manier in de ruimere problematiek van NAH, een nog altijd onderbelichte aandoening in de maatschappij. We hopen dat dit boek mee kan sensibiliseren.

 

Boek bestellen?

Het boek is verschenen op 22 juni. 240 bladzijden leesplezier voor 25 euro (excl. verzending) 

Meer info en bestellen

Delen

CONTACTEER ONS