Doe wat je leest

Begrijpen en uitvoeren van geschreven opdrachten voor kinderen met autisme
Auteur Hilde Cornelis en Ilse Van Beversluys
Prijs € 89,00
Extra 220 pagina's
ISBN 9789058730886
Categorie Autisme (ASS)
BESTELLEN
Delen op sociale media
Korte inhoud

De bundel 'Doe wat je leest' is ontstaan in de logopedische praktijk en uitgewerkt vanuit de nood aan een aangepast oefenprogramma voor (rand)normaal begaafde kinderen met autisme van ongeveer 7 tot 14 jaar. De bedoeling ervan is om kinderen stap voor stap te leren instructies lezen, correct interpreteren en systematisch uitvoeren.

Kinderen met autisme zijn gebaat bij een gerichte, instructieve aanpak waarbij ze leren exact te doen wat er in de opdracht staat. De 118 oefeningen in deze bundel zijn thematisch ingedeeld en hebben een verschillende moeilijkheidsgraad. De opdrachten starten op een vrij eenvoudig niveau en worden steeds complexer, zowel inhoudelijk (betekenisverlening) als vormelijk (qua uitvoering).

>> Voorbeeldoefeningen

Het pakket is behalve voor kinderen met autisme ook bruikbaar bij andere kinderen die moeite hebben met begrijpend lezen en het uitvoeren van opdrachten. We denken hierbij aan kinderen met leerproblemen, lees- en spellingsproblemen, ADHD, een licht mentale retardatie, taalproblemen, enz. Het komt erop aan om via degelijke observatie en procesdiagnostiek een goed beeld te krijgen van de vaardigheden én moeilijkheden van een kind, zodat een individueel aangepaste interventie mogelijk wordt.

De bijbehorende digitale versie van het pakket op cd-rom maakt het mogelijk de opdrachten zelf aan te passen aan de individuele noden.

 

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in deze verwante titel(s) van dezelfde auteurs:

BESTELLEN
Delen op sociale media
CONTACTEER ONS