Inclusieve kinderopvang - verdieping

Thema
Algemeen
Type Workshop
Code 175
Wanneer 26/11/2024
Uur 09:00u tot 12:00u
Waar Online
Prijs € 80,00 - € 64,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 28/10/2024
Aantal uren vorming 3,00u
Professionele vorming
Inschrijven
Extra info

Trefwoorden

Inclusie - kinderopvang - zorgbehoefte - casusbespreking
 

Inhoud

Samen met de andere deelnemers onderzoek je hoe je je kijk op inclusieve kinderopvang concreet kan maken in de dagelijkse praktijk. Hoe pak je het wenbeleid aan? Hoe geef je de communicatie met ouders vorm? Wat als andere ouders vragen hebben? Hoe kan je het netwerk dat rond een kind actief is ook inzetten in de kinderopvang en hoe maak je er ook zelf als opvang deel van uit? Hoe kan je het kind samen met de andere kinderen kind laten zijn? Welke verbindende activiteiten kan je inzetten? enz.

Deze vorming is opgebouwd vanuit deze en andere vragen (waar jij mee zit). We werken voornamelijk via casusbespreking, uitwisseling en korte reflectie-opdrachten zoals stellingen en dilemma’s. Daarbij maken we dankbaar gebruik van het inclusiespel dat het Centrum voor Inclusieve Kinderopvang van de stad Gent ontwikkeld heeft.

Er is ruimte om in te gaan op casussen en vraagstukken uit de dagelijkse praktijk. Vanuit de basisvisie over inclusieve kinderopvang zoeken we samen naar mogelijke manieren van aanpak. Zo verdiep je je inzichten over het opvangen van kinderen met specifieke ondersteuningsbehoeften.

Heb je interesse om deze verdiepende online workshop over inclusieve kinderopvang te volgen, maar ben je niet vertrouwd met de basisvisie op inclusieve kinderopvang of beschik je niet over praktijkervaring, dan raden we je aan om je in te schrijven voor het volledige 'Vormingstraject Inclusieve kinderopvang' (zie vorming met Code 173). Zo bespaar je ook 10% op het inschrijvingsgeld!
 

Door wie?

Annelies Roelandt en/of Gaia Vergotte
VCOK vzw

Educatief medewerker/pedagogisch coach

Voor wie?

Kinderbegeleiders, verantwoordelijken uit de kinderopvang, hulp- en zorgverleners bij wie de basisvisie rond inclusieve kinderopvang al gekend is of die over voldoende praktijkervaring beschikken over inclusieve kinderopvang.
 

Over wie?

Kinderen van 0 tot 3 jaar
 

Praktisch

Documentatie en hosting inbegrepen

Maximum 20 deelnemers

Uurregeling van de dag:

  • 9.00 - 10.15 uur
  • Pauze
  • 10.30 - 12.00 uur

Je volgt deze online workshop via het platform Zoom. Je krijgt op 25/11 een e-mail met een link naar de online workshop. Kreeg je op 25/11 om 14.00 uur nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met ons via  info@sig-net.be.

 

Op zoek naar meer achtergrondinformatie? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 uur tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media
Inschrijven
CONTACTEER ONS