Aan de slag met mindset - Groeidenken stimuleren bij kinderen met een leerstoornis

Thema
Algemeen
Type Workshop
Code 143
Wanneer 12/11/2024
Uur 09:00u tot 15:30u
Waar Online
Prijs € 179,00 - € 143,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 15/10/2024
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming
Inschrijven
Extra info

Niet te missen, want ...

  • "Anke is aangename om naar te luisteren, geeft duidelijk uitleg en veel praktische voorbeelden. Extra interessant dat ze ook zelf in het werkveld staat en veel ervaring heeft."
  • "Heel duidelijke en functionele informatie, afwisselende werkvormen en heel luchtig en fijn gegeven. Echt ook meteen concreet materiaal waarmee je aan de slag kan."
  • "Bruikbaar in therapie, in het werken met de kring rond de patiënt en zelfs in het eigen dagelijkse leven!"
     

Trefwoorden

Mindset / kinderen / groeidenken
 

Inhoud

In onze dagelijkse gesprekken en begeleidingen geven we vaak de indruk dat eigenschappen en vermogens onveranderlijke, vaste elementen van mensen zijn. Maar onderzoek van Carol Dweck en haar collega’s toont dat we veel meer kunnen groeien en veranderen dan we denken, op vrijwel elk gebied. 

En toch is er een verschil te vinden, tussen zij die groeien en evolueren en zij die blijven stilstaan in hun kunnen. Wat dat verschil dan is? Wie beweegt en evolueert, is in staat tot groeidenken.

Tijdens deze online workshop verkennen we wat groeidenken (groeimindset) is en hoe een vaste mindset eruitziet, bij onszelf en bij anderen. We leren hoe je groeidenken kan stimuleren, in de klas, in de therapiesessie, in je gezin of bij jezelf.

Je gaat naar huis met een goede kijk op groeimindset, zowel vanuit de theorie als door concrete oefeningen, én met een pak onmiddellijk toepasbare inzichten en methodieken.
 

Door wie?

Anke Van Oevelen
Logopedist - docent Thomas More - loopbaancoach - freelance lesgever
Het Groeiatlier Vremde - www.hetgroeiatelier.be
 

Voor wie?

Voor logopedisten, (zorg)leerkrachten, directies, kindercoaches enz.
 

Over wie?

6 - 12 jaar
 

Praktisch

Documentatie en hosting door Sig-medewerker inbegrepen.

Je volgt deze online workshop via het platform Zoom. Je krijgt op 8/11 een e-mail met een link naar de online workshop. Kreeg je op 8/11 om 14 uur nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met ons via info@sig-net.be.

Bij online vormingen vragen we om te werken met één toestel (laptop, tablet, smartphone) per deelnemer. Meerdere deelnemers per toestel is niet toegestaan.

Op zoek naar meer achtergrondinformatie? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media
Inschrijven
CONTACTEER ONS