Introductie positieve psychologie in de logopedie

Positieve psychologie voor logopedisten
Thema
Algemeen
Type Workshop
Code 144
Wanneer 02/12/2024
Uur 09:00u tot 15:30u
Waar Online
Prijs € 179,00 - € 143,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 04/11/2024
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming
Inschrijven
Extra info

Niet te missen, want ...

  • "Heel enthousiaste spreker met kennis van zaken. Goede interactie met de deelnemers, ondanks dat het een online opleiding is."
  • "Heel boeiende workshop vol informatie die bruikbaar is in de praktijk."
  • "Anke heeft deze workshop heel goed en enthousiast begeleid. Ik ben meteen geïnspireerd om de basisvaardigheden uit de positieve psychologie toe te passen in mijn praktijk. Ik hoop dat er ook een vervolgcursus komt!"
     

Trefwoorden

Positieve psychologie / logopedie / kinderen met leer- en ontwikkelingsstoornissen
 

Inhoud

Deze workshop is specifiek voor logopedisten die geloven dat aandacht hebben voor wat wél werkt ons minstens evenveel (of zelfs meer) kan leren als het onderzoeken van problemen en tekorten; voor alle logopedisten die nieuwsgierig zijn naar het potentieel van de kinderen die ze begeleiden, de kracht van positieve relaties, het belang van inzetten van talenten en voor al wie zichzelf en anderen (nog) meer wil versterken.

Tijdens deze workshop maken we kennis met deze vrij recente wetenschappelijke tak van de psychologie. De positieve psychologie bestudeert het optimaal functioneren van de mens en haalt daar inzichten en methodieken uit die we kunnen inzetten in de logopedische begeleiding. Positieve psychologie bestudeert thema’s als flow, positieve relaties, welbevinden, talent, positieve emoties en positief opvoeden.

We dompelen ons een hele dag onder in wat de positieve psychologie te bieden heeft en wat we daarvan kunnen integreren in ons logopedische werk. We laten ons inspireren door deze andere manier van kijken: niet alleen kijken naar problemen van de kinderen die we begeleiden, naar hun beperkingen en tekorten, maar ook naar hun mogelijkheden en sterktes.

Deze dag is een eerste introductie.

                                                                       
 

Door wie?

Anke Van Oevelen

Logopediste - docent Thomas More - loopbaancoach - freelance lesgever
Het Groeiatelier Vremde - www.hetgroeiatelier.be
 

Voor wie?

Logopedisten die werken met kinderen met leer- en ontwikkelingsstoornissen
 

Over wie?

6 - 12 jaar
 

Praktisch

Documentatie en hosting door Sig-medewerker inbegrepen.

Je volgt deze online workshop via het platform Zoom. Je krijgt op 29/11 een e-mail met een link naar de online workshop en wat praktische informatie. Kreeg je op 29/11 om 14 uur nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met ons via info@sig-net.be.

Bij online vormingen vragen we om te werken met één toestel (laptop, tablet, smartphone) per deelnemer. Meerdere deelnemers per toestel is niet toegestaan.

Op zoek naar meer achtergrondinformatie? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media
Inschrijven
CONTACTEER ONS